Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Nu mor câinii când vor fanii! Dinamo scapă de excludere: Trei etape cu porţile închise şi 50.000 euro amendă (VIDEO)

Nu mor câinii când vor fanii! Dinamo scapă de excludere: Trei etape cu porţile închise şi 50.000 euro amendă (VIDEO)

Nu mor câinii când vor fanii! Dinamo scapă de excludere: Trei etape cu porţile închise şi 50.000 euro amendă (VIDEO)
25 Aug 2009   •   15:41

Comisia de Disciplină a UEFA a fost blândă cu Dinamo Bucureşti în urma incidentelor de la partida cu Slovan Liberec, din play-off-ul Europa League. Conform Sport.ro, Dinamo a pierdut meciul cu Slovan Liberec cu 3-0, a primit 50.000 de euro amendă şi trei etape cu porţile închise. Directorul executiv al clubului Dinamo, Cristi Borcea, a confirmat informaţia la Sport.ro. ?Dacă în termen de doi ani mai avem un act de indisciplină va fi foarte grav?, a mai spus Borcea.

Liderul galeriei din Ştefan cel Mare, Mihnea Ionescu, a declarat la GSpTV că decizia UEFA este una bună "pentru clubul ăsta amărât", dar a recunoscut că mulţi fani vor fi dezamăgiţi că planul lor, mai degrabă involuntar, de a schimba conducerea clubului a eşuat. "Mulţi fani s-au bucurat când au auzit de posibilitatea unei sancţiuni dure din partea UEFA, pentru că sperau că aşa vor pleca cei din conducere. Oamenii s-au săturat!", a declarat Mihnea Ionescu.

În privinţa partidei retur, trebuie menţionat că, în conformitate cu Statutul UEFA, în cazul unei victorii cu 3-0 a dinamoviştilor, meciul nu intră în prelungiri, ci formaţia din România se califică mai departe. Golul "bonus" oferit de UEFA la "masa verde" nu cântăreşte dublu (nu se ia în considerare ca fiind gol marcat în deplasare), se arată în regulamentrul UEFA.

Meciul dintre Dinamo şi Slovan Liberec a fost întrerupt de arbitrul întâlnirii după ce suporterii ?alb-roşilor? au intrat pe teren. Mai întâi un fan a furat un fanion şi s-a dat în spectacol. În timp ce stewarzii încercau să-l imobilizeze pe teribilist, un alt grup de fani a forţat gardul şi a pătruns pe teren. Scorul, cu cinci minute înainte de final, când au intrat suporterii pe teren era de 2 la 0 pentru Liberec.

În urma acestor incidente, clubul Dinamo a făcut plângere la poliţie împotriva propriilor suporteri, înregistrând astfel o premieră în fotbalul românesc. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bucureşti, Christian Ciocan, a confirmat pentru Gazeta Sporturilor că ?poliţia va începe identificarea persoanelor care au distrus gardurile şi au produs incidente, cu ajutorul înregistrărilor făcute de către camerele de supraveghere oferite de club, dar şi pe baza imaginilor video oferite de către Jandarmerie?.

?Cu siguranţă vom identifica toate persoanele, care pot risca până la 3 ani de puşcărie?, a spus Ciocan pentru Gazeta Sporturilor.



Antena3.ro

×
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close