Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Lumea fotbalului: "Pentru Rădoi au contat, probabil, banii"

Lumea fotbalului: "Pentru Rădoi au contat, probabil, banii"

Lumea fotbalului: "Pentru Rădoi au contat, probabil, banii"
14 Ian 2009   •   16:41

Posibilul transfer al căpitanului Stelei, Mirel Rădoi, la Al-Hilal, a încins spiritele în lumea fotbalului din România şi a deschis o dezbatere foarte vie. Vestea transferului realizat de antrenorul Cosmin Olăroiu pentru echipa din Arabia Saudită a căzut ca o bombă. Majoritatea antrenorilor, jucătorilor şi a oamenilor de fotbal au dat repede verdictul: sportiv, mişcarea este una greşită pentru Rădoi.
Totuşi, există şi înţelegere pentru internaţionalul român. Având în vedere că are aproape 28 de ani şi a ratat, deja, multe transferuri în străinătate, motivul pentru care el şi-a dat acordul pentru a merge la gruparea saudită este acela da a asigura viitorul financiar al familiei sale. Rădoi are doi copii, un băieţel (Denis) şi o fetiţă (Ingrid).
Financiar, mutarea este în mod evident, una inspirată. Fundaşul Stelei poate aştepta cu nerăbdare plecarea la echipa arabă, unde ar câştiga 2 milioane de dolari pe an. Clubul din Ghencea ar câştiga, de asemenea, 7,5 milioane de dolari de pe urma transferului lui Rădoi.
Foşti antrenori şi jucători ai echipei "roş-albastre" l-au înţeles pe actualul căpitan al echipei, dar deplâng soarta Stelei, care va fi lipsită de cel mai bun jucător al său.
Atacantul stelist din anii '90, Ilie Dumitrescu, ar fi făcut la fel în locul lui Rădoi: "Trebuie să se înţeleagă că Mirel Rădoi are 28 de ani şi vrea să îşi asigure viitorul din punct de vedere economic. Dacă are salariul despre care s-a vorbit, atunci nu trebuie condamnat.
A făcut foarte multe lucruri bune atât pentru Steaua, cât şi pentru echipa naţională. Şi eu am procedat la fel atunci când am acceptat oferta pe care mi-a făcut-o Atlante."
Dan Petrescu, jucător de bază al Stelei în perioada de după Revoluţie, este cel mai entuziasmat de oportunitatea cu care s-a întâlnit jucătorul: "Eu zic că e bine pentru Mirel Rãdoi acest transfer. Din toate punctele de vedere, şi financiar, şi fotbalistic. E foarte bine pentru el că-şi ia banii. Are vârsta care trebuie, 28 de ani, pe urmă la 34 de ani mai îi dă cineva? Nu-l mai bagă nimeni în seamă atunci. Lui Hagi îi dă cineva bani acum sau lui Popescu sau Petrescu? Rădoi să se gândească la viitorul lui, să nu mai aştepte ce zice presa sau unul şi altul. Să plece şi să ia toţi banii ăia repede, pentru că atunci când termină cu fotbalul nu-l mai bagă nimeni în seamă, vă spun eu. Steaua să ia banii pentru că e foarte bună ofertă".
Optimist, fostul fundaş dreapta al "naţionalei" consideră că Rădoi nici nu va pierde contactul cu prima reprezentativă: "Normal că mai poate să ajungă şi la naţională. Echipa la care merge este foarte bună, are jucători foarte scumpi, antrenor foarte bun."
Ultimul său antrenor de la Steaua, Dorinel Munteanu, crede că Rădoi ia o bună decizie financiar dacă merge la echipa lui Olăroiu, dar nu este aşa sigur că jucătorul ar mai fi chemat de către Victor Piţurcă la echipa naţională: "Mirel şi-a îndeplinit un vis, de a se transfera în străinătate. Cred că este foarte bine pentru el din punct de vedere financiar, din punct de vedere sportiv nu cred că este un avantaj pentru el acest transfer. Dar este alegerea lui, să joace bine acolo şi să aibă baftă. A fost decisiv probabil aspectul financiar", a spus Munteanu pentru Mediafax.
Fostul antrenor de la Sevilla, Emerich Ienei, analizează situaţia, conform prosport.ro, considerând că, dacă Rădoi şi câştigă şi pierde, Steaua are numai de pierdut: Din punct de vedere sportiv era mai bine dacă mergea la o echipă din vest. Dar pentru siguranţa lui financiară, eu spun că a ales bine. Chiar dacă un transfer la arabi e un regres din punct de vedere fotbalistic, îl înţeleg, are o vârstă."
"Steaua nu şi-a asigurat spatele, plecarea lui Rădoi va lăsa un mare gol. El este un fotbalist exponenţial şi cu greu poate fi înlocuit. Sper ca Lăcătuş să găsească o formulă, dar vă spun sincer că mă îndoiesc. Rădoi e greu de înlocuit, el e un jucător polivalent, care poate juca pe mai multe posturi."
Colegii lui Rădoi de la Steaua se bucură pentru căpitan, care pare să fi fost ajuns, în sfârşit, de norocul pentru care se ruga, acela de a pleca în străinătate şi de a câştiga mulţi bani.
Mirel Rădoi joacă la gruparea militară din 2000, pentru care avea să joace 161 de meciuri şi să înscrie 11 goluri. El a câştigat cu Steaua trei titluri de campion al României, în 2001, 2005 şi în 2006 şi a jucat în semifinalele Cupe Uefa (în sezonul 2005-2006) şi în grupele Ligii Campionilor (2006-2007 şi 2008-2009).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mirel Radoi FC Steaua
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close