Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF: Politicul nu s-a implicat în campania mea, dar vreau ca el să ne ajute de acum încolo

Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF: Politicul nu s-a implicat în campania mea, dar vreau ca el să ne ajute de acum încolo

M.T.
3 minute de citit Publicat la 18:35 14 Noi 2013 Modificat la 18:35 14 Noi 2013
Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF: Politicul nu s-a implicat în campania mea, dar vreau ca el să ne ajute de acum încolo
Noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a negat că alegerea sa în această funcţie se datorează implicării politicului, dar a adăugat că îşi doreşte ajutorul acestuia de acum înainte.

„În ceea ce priveşte campania mea, politicienii nu s-au implicat. Domnul Ponta, acum mai mulţi ani, era cu mine la FC Naţional, în Consiliul de Administraţie. Normal că s-a bucurat şi m-a susţinut moral, pentru că e un om de calitate. Eu cunosc foarte multă lume în politică şi vreau ca politicul să ne ajute de acum încolo prin facilităţi fiscale pentru sport în general. O să încercăm să-i ţinem aproape, pentru că, fără politic, nu putem ajuta sportul”, a declarat Iorgulescu.

Întrebat despre întâlnirea pe care a avut-o miercuri seară cu premierul Victor Ponta şi cu vicepremierul Liviu Dragnea, la care au participat şi mai mulţi preşedinţi ai unor cluburi din Liga I, noul şef de la LPF a spus: „Ce am făcut ilegal? Am învăţat de la domnul Dragomir că trebuie să stai de vorbă cu toată lumea”.

Gino Iorgulescu, care a împlinit 57 de ani în luna mai, a mai încercat să devină preşedinte la LPF în anul 2000, dar atunci a fost învins de Dragomir. De altfel, fostul internaţional a recunoscut că „dacă mai pierdeam o dată, poate ţinând cont de vârstă, nu mai încercam. Asta a fost ultima încercare, dacă nici acum nu se întâmpla, nu mai aveam timp să mai încerc o dată”.

„Domnul Dragomir are nişte merite în ultimii 17 ani: a făcut un sediu al ligii, a ţinut bine salariaţii, a ţinut competiţia sub control. O să încercăm să preluăm ceea ce a fost bun şi să îmbunătăţim ceea ce a fost mai puţin bun. Am promis preşedinţilor că o să fiu un preşedinte deschis, cu care se poate lucra şi să luăm hotărârile împreună pentru recredibilizarea fotbalului”, a mai afirmat Iorgulescu.

Noul preşedinte a anunţat că, printre obiectivele mandatului său, se numără readucerea publicului pe stadioane, atragerea sponsorilor şi un campionat de 16 echipe.

„Prin credibilizarea fotbalului înţeleg îmbunătăţirea jocului echipelor, aducerea oamenilor la stadion, atragerea sponsorilor şi multe altele ca să avem un fotbal mai bun şi mai de calitate. Numărul ideal de echipe în prima ligă e atunci când joacă mai multe echipe în fazele superioare ale cupelor europene. Părerea mea că 16 echipe ar fi o soluţie bună, pentru că vrem să organizăm şi Cupa Ligii şi mai obţii nişte bani în plus pentru cluburile din Liga I", a precizat Iorgulescu.

De asemenea, Iorgulescu nu exclude posibilitatea aducerii unui străin care să conducă arbitrajul românesc: „E o soluţie să aducem un străin la şefia CCA, pentru că un străin poate să facă ordine cum a făcut Collina în Ucraina. Comisia e de sine stătătoare, dar putem să impunem un şef sau să negociem cu federaţia şi arbitrii ca să punem un şef şi să îmbunătăţim lucrurile”.

Gino Iorgulescu a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Născut la 15 mai 1956, Iorgulescu şi-a început cariera de fotbalist la Dunărea Giurgiu, evoluând de-a lungul anilor pentru Sportul Studenţesc, unde a fost coechipier cu actualul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, Progresul Bucureşti şi, pentru o scurtă perioadă, în Belgia, la Germinal Beerschot.

Un excelent fundaş central, Iorgulescu a strâns 49 de selecţii în echipa naţională, alături de care a participat la Campionatul European din 1984, desfăşurat în Franţa.

După retragerea din activitate, a devenit antrenor şi a făcut parte din stafful naţionalei, ca secund, în timpul mandatelor lui Mircea Rădulescu şi Cornel Dinu.

După ce Dinu a fost demis din funcţia de selecţioner, Iorgulescu a renunţat la cariera de antrenor, iar în 1994 a devenit preşedintele clubului FC Naţional, funcţie pe care a deţinut-o până în 2005, perioadă în care "bancarii" s-au impus ca un nume important în prima ligă, ocupând de trei ori, în 1996, 1997 şi 2002, locul 2.

După ce a demisionat de la FC Naţional, în urma preluării clubului de către Constantin Iacov, Iorgulescu a mai avut o scurtă experienţă oficială în fotbal, în ianuarie 2006 fiind numit în funcţia de manager general al echipei de fotbal a LPF de către Comitetul Executiv.

×
x close