Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gigi Becali şi-a revenit financiar. Câştigă 600.000 de euro pe lună din dobândă!

Gigi Becali şi-a revenit financiar. Câştigă 600.000 de euro pe lună din dobândă!

Gigi Becali şi-a revenit financiar. Câştigă 600.000 de euro pe lună din dobândă!
16 Ian 2009   •   13:33

Transferul căpitanului Stelei, Mirel Rădoi, a fost văzut de mulţi şi ca un balon de oxigen pentru finanţele unui patron foarte strâmtorat, Gigi Becali. Cele şase milioane de euro primite în schimbul fundaşului veneau ca o salvare pentru acesta, care fusese puternic lovit în a doua jumătate a lui 2008 de către criza financiară. Greşit, spune Gazeta Sporturilor. Becali şi-ar fi revenit financiar şi fără cele şase milioane de euro de la şeicii de la Al-Hilal, din care au fost deja viraţi în conturile Stelei 2 milioane. Omul de afaceri, spune sursa citată, a avut venituri considerabile înainte de Revelion, iar din banii pe care-i are în bancă primeşte numai din dobândă 20.000 de euro pe zi.
Responsabile pentru redresarea financiară a lui Gigi Becali sunt trei elemente, care i-au adus în conturi, în doar trei săptămâni, nu mai puţin de 72 de milioane de euro! Aflat într-o situaţie foarte delicată, Becali a reuşit, în sfârşit, să vândă un teren în nordul Bucureştiului. Mai mult, refuzul Băncii Naţionale a României de a-i da dreptul de a-şi înfiinţa o bancă, i-a adus lui Becali înapoi în buzunare banii pe care îi depusese drept garanţie. Şi, nu în ultimul rând, exact la timp, au sosit şi banii de la UEFA pentru prezenţa Stelei în grupele Ligii Campionilor.
Primul semn bun pe care l-a primit Becali a venit de la o companie internaţională foarte cunoscută. McDonalds a fost cea care l-a scăpat pe finanţatorul Stelei de unul din terenurile din Pipera, care de curând păreau mai de grabă pietre de moară, nu proprietăţi. Tranzacţia i-a adus latifundiarului 30 de milioane de euro şi acesta deja începea să se liniştească.
Repede, a mai venit o veste bună. BNR i-a returnat acestuia, atunci când poate nici nu se mai aştepta, cele 33 de milioane de euro pe care le depusese drept garanţie pentru banca pe care intenţiona să o înfiinţeze. "Din moment ce i-au respins proiectul, i-au dat înapoi şi banii. Vreo 33 de milioane de euro", a confirmat preşedintele LPF informaţia privind banii veniţi de la BNR.
Având, deja 63 de milioane de euro bani lichizi, Gigi Becali a mai primit o veste bună şi de la UEFA. Forul fotbalistic european a virat în conturile clubului banii pentru participarea din acest an în grupele Champions League, încă 7 milioane pentru patron. Deşi nu sunt toţi banii pe care Steaua îi va primi în urma participării din acest an în Ligă, restul venind după disputarea finalei de pe Stadio Olimpico din Roma, Becali poate sta acum liniştit deoarece a depăşit, cel puţin pentru moment, criza de lichidităţi.
Cu 72 de milioane de euro în bancă, Becali se bucură, acum de dobânda care este cu adevărat impresionantă. La o dobândă de 10% pe an, el va primi câte 600.000 de euro în fiecare lună doar pentru că ţine banii respectivi în bancă. Omul de afaceri câştigă, deci, în acest moment, câte 20.000 de euro în fiecare zi fără să trebuie să facă vreun efort.
"M-am plictisit să fac milioane. Decît asta, mai bine mă reapuc să cresc oi", a declarat patronul stelist, scăpat din menghina datoriilor.
Gigi Becali nu mai reuşise, conform gsp.ro, să vândă nici un teren din luna septembrie a anului trecut! Nu este de mirare, deci, că banii se împuţinaseră între timp pentru acesta. În lunile care au trecut de la începutul toamnei, preţul terenurilor în acea zonă a scăzut foarte mult, cu 50%. Astfel, deşi Becali a vândut companiei McDonalds terenul respectiv în mare pierdere faţă de ce ar fi putut câştiga în vară, se poate considera scăpat, pentru o bună perioadă, de grija banilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali FC Steaua criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close