Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gică Popescu: „Chivu avea un sentiment de neputinţă atunci când venea la naţională”

Gică Popescu: „Chivu avea un sentiment de neputinţă atunci când venea la naţională”

Gică Popescu: „Chivu avea un sentiment de neputinţă atunci când venea la naţională”
Foto: Intact Images
21 Mai 2011   •   12:46

Decizia lui Cristi Chivu de a se retrage de la echipa naţională a dat naştere imediat la reacţii din partea oamenilor de fotbal. Printr-un comunicat postat pe site-ul său oficial, Federaţia Română de Fotbal îi mulţumeşte jucătorului de la Inter Milano pentru cei 12 ani petrecuţi în tricoul reprezentativei, în timp ce Gică Popescu consideră că anunţul lui Chivu a fost făcut dintr-un sentiment de neputinţă.

 
Federaţia Română de Fotbal, staff-ul tehnic al reprezentativei şi, suntem convinşi, toţi suporterii naţionalei îi mulţumesc lui Cristi pentru tot ceea ce a făcut în calitate de component al echipei reprezentative şi de căpitan al acesteia, dorindu-i sănătate şi succes atât ca jucător, cât şi în perioada ce va veni după abandonarea carierei de fotbalist”, se arată pe site-ul oficial al FRF.
 
E o situaţie ciudată pentru Cristi. La echipa de club are rezultate şi vine la naţională, unde cred că are un sentiment de neputinţă. Vede că orice ar face şi oricât ar încerca să facă performanţă cu România, nu reuşeşte. Având şi o vârstă, programul la echipa de club fiind foarte încărcat, ajungi să te gândeşti la ce e mai bine pentru tine, pentru cariera ta. La 30 ani, nu este simplu să joci pe mai multe fronturi, iar în momentul în care nici nu mai eşti motivat, eşti pus în situaţia de a lua anumite decizii”, a declarat Gică Popescu la GSP TV.
 
Decizia lui Chivu nu l-a luat prin surprindere pe Dorinel Munteanu. „Nu mă mir deloc. De ce? Din cauza ultimelor meciuri jucate de echipa naţională. Mai departe, trageţi voi concluzia. Mai multe nu spun, că intru iar în cine ştie ce polemică, dar decizia mie mi se pare că vine firesc”, a spus antrenorul noii campioane a României.
 
Ioan Becali a comentat şi el retragerea lui Chivu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. „Nu ştiu motivele, el le ştie. Sunt chestii private, nu s-a consultat cu noi. Este o mare pierdere pentru echipa naţională. Pleacă cel mai important jucător, căpitanul, un jucător-emblemă, care a câştigat Liga Campionilor. E o decizie tristă pentru fotbalul nostru. A trecut de 30 de ani, accidentările dese, meciurile de la echipa de club şi echipa naţională, probabil că astea sunt motivele. E o retragere fără echivoc, timpul ne va spune dacă va mai reveni. Şi Hagi s-a retras şi a revenit. În acest moment, cel mai important lucru pentru el este sănătatea”, a declarat Becali.
 
Mama fotbalistului a aflat din presă de decizia fiului său şi crede că acesta nu se va răzgândi. „Nu ştiam nimic despre retragerea lui Cristi de la echipa naţională. Acum aflu de la voi! Cred că a simţit că este foarte obosit şi probabil d-asta a luat această decizie. A avut momente în care a spus-o şi public că se gândeşte la această retragere de la echipa naţională. Din câte îl ştiu eu pe Cristi, nu se mai pune problema să se răzgândească în ceea ce priveşte decizia lui. Mi-e greu să fac alte comentarii, pentru că nu am vorbit cu el şi nu ştiu mai multe detalii”, a explicat Mariana Chivu pentru Gazeta Sporturilor.

×
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close