Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gata cu închistarea din Era Piţurcă. Lucescu anunţă deschiderea "naţionalei" şi fotbalul de plăcere

Gata cu închistarea din Era Piţurcă. Lucescu anunţă deschiderea "naţionalei" şi fotbalul de plăcere

Gata cu închistarea din Era Piţurcă. Lucescu anunţă deschiderea "naţionalei" şi fotbalul de plăcere
30 Apr 2009   •   11:22

Se anunţă schimbări importante la echipa naţională a României. Răzvan Lucescu este selecţioner doar de o zi, dar schimbarea de mentalitate care urmează este deja evidentă. Tehnicianul de 40 de ani anunţă că va deschide antrenamentele echipei naţionale, va promova comunicarea cu presa şi suporterii şi va readuce echipa naţională pe stadionul Ghencea din Capitală.
În urmă cu o lună nici nu se gândea la posibilitatea de a fi antrenor al primei reprezentative, iar acum trebuie să gândească reconstrucţia echipei naţionale. Tânăr dar cu experienţă atât în campionat cât şi în cupele europene, Răzvan Lucescu va impune o deschidere de negândit în Era Piţurcă, din care cel mai mult să câştige suporterii şi cei care urmăresc echipa naţională. Lucescu a precizat şi felul în care pregăteşte el meciurile. Pentru un meci care se dispută sâmbătă, va comanda reunirea lotului luni şi va organiza un cantonament de două zile înaintea partidei.
Desele excepţii pe care Piţurcă le făcea pentru Adrian Mutu în mandatul său, cum ar fi prezentarea la lot cu o zi mai târziu decât restul lumii, absenţa de la amicale sau trimiterea unui avion privat pentru aducerea în ţară vor fi, acum, o piatră de moară pentru Lucescu. Tânărul tehnician a declarat, într-un interviu pentru Gsp, că va avea o discuţie cu Mutu, dar şi cu ceilalţi jucători, pentru a vedea exact reacţiile lor. Antrenorul lui FC Braşov spune că nu ştie de "petrecăreţi" în lotul României.
Contractul pe care îl va semna Răzvan Lucescu cu FRF arată bine cât de mult şi-a dorit să antreneze echipa naţională. Salariul său va fi de 250.000 de euro pe sezon, adică tot atât cât primea de la clubul său, FC Braşov. Federalii au scăpat ieftin datorită entuziasmului lui Lucescu, antrenorul scăpându-i de emoţiile unui nou scandal de tipul celui creat de Piţurcă, de a refuza să plece de la echipa naţională. Atât Federaţia, cât şi Lucescu, pot întrerupe colaborarea unilateral fără ca una din părţi să trebuie să plătească vreo despăgubire. Obiectivul oficial al lui Lucescu este acela de a califica echipa naţională la CE din 2012, dar oficialii FRF se aşteaptă şi în aceste preliminarii la cât mai multe victorii, pentru ca echipa să nu pice în urna a treia valorică pentru următoarele preliminarii.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close