Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua, scor categoric cu Viktoria Plzen în grupele Europa League. Budescu, eroul meciului

Steaua, scor categoric cu Viktoria Plzen în grupele Europa League. Budescu, eroul meciului

o_1bq0pek4hcv5j6p1fav1acv15bp8.jpg
Foto: Facebook/Steaua Bucuresti
14 Sep 2017   •   23:34

Echipa de fotbal FCSB a învins formaţia cehă Viktoria Plzen cu scorul de 3-0 (2-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, la debutul în Grupa G a Europa League. 

FCSB s-a impus clar, prin golurile marcate de Constantin Budescu (21 - penalty, 44) şi Denis Alibec (73), însă a avut destulă şansă în acest meci. 

Oaspeţii au început mai bine şi a controlat debutul partidei, prima oportunitate a ''roş-albaştrilor'' venind în min. 13, când Alibec a avut o acţiune personală, dar a şutat pe lângă poartă. 

Viktoria a trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 19, când Petrzela a şutat în transversală de la 12 metri.. 

La scurt timp, FCSB a deschis scorul în urma unui penalty făcut cadou de arbitrul leton Treimanis, care a considerat drept fault deposedarea lui Hajek la Budescu. Constantin Budescu a transformat impecabil lovitura de pedeapsă. 

FCSB putea să îşi majoreze avantajul în min. 35, când Alibec a scăpat singur cu portarul, dar Hruska a apărat. Imediat, Florinel Coman (37) a ratat şi el o ocazie mare de gol. 

Vicecampioana României a intrat la pauză cu un avans de două goluri, după ce Budescu a reuşit un gol splendid (44), cu un lob peste Hruska, în urma unei lansări remarcabile venite de la Alibec. 

Cehii putea marca şi ei pe finalul primei reprize, dar Niţă a respins pe rând şutul de la circa 25 de metri al lui Zivulic (45), iar apoi reluarea lui Hajek din apropiere (45+1). 

FCSB a început în forţă partea secundă, iar Benzar (47) a şutat şut pe lângă poartă. Viktoria a replicat (49), iar Limbersky a tras puţin peste transversală. 

Vicecampioana Cehiei a avut în continuare o posesie mai bună, dar sterilă, reuşind o singură fază notabilă, în min. 66, când o acţiune cursivă a fost blocată in extremis de Benzar, din faţa lui Kolar. 

FCSB a marcat golul al treilea prin Denis Alibec (73), dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, la care nu a intervenit niciun jucător, balonul ducându-se la colţul lung. 

Ultima oportunitate a echipei antrenate de Nicolae Dică s-a consemnat în min. 84, când Gnohere a şutat pe lângă poartă din marginea careului. 

În turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, cele două formaţii au remizat la Bucureşti, 2-2, iar FCSB a câştigat cu 4-1 la Plzen. 

FCSB va juca următorul meci pe 28 septembrie, la Lucerna, cu formaţia elveţiană FC Lugano. 

FCSB - Viktoria Plzen 3-0 (2-0) 
Au marcat: Constantin Budescu (21 - penalty, 44), Denis Alibec (73). 
Bucureşti, Arena Naţională: 20.000 spectatori 
Europa League - Grupa G 

Au evoluat echipele: 
FCSB: 1. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălaşa, 12. Junior Morais - 5. Mihai Pintilii, 6. Dragoş Nedelcu - 22. Cătălin Golofca, 11. Constantin Budescu (98. Dennis Man, 83), 17. Florinel Coman (23. Ovidiu Popescu, 57) - 7. Denis Alibec (căpitan; 9. Harlem Gnohéré, 74). Antrenor: Nicolae Dică. 
Rezerve neutilizate: 99. Daniel Vlad - 10. Florin Tănase, 15. Marko Momcilovic, 29. William De Amorim. 
Viktoria Plzen: 16. Ales Hruska - 14. Radim Reznik, 2. Lukas Hejda, 21. Tomas Hajek, 8. David Limbersky - 29. Diego Zivulic (7. Tomas Horava, 61), 17. Patrik Hrosovsky - 11. Milan Petrzela (9. Martin Zeman, 80), 26. Daniel Kolar (căpitan), 10. Jan Kopic - 37. Jakub Reznicek (23. Marek Bakos, 61). Antrenor: Pavel Vrba. 
Rezerve neutilizate: 1. Matas Kozacik, 30. Dominik Svacek - 24. Milan Havel, 33. Andreas Ivanschitz. 

Arbitru: Andris Treimanis; arbitri asistenţi: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs; arbitri adiţionali: Aleksandrs Golubevs, Edgars Malcevs; arbitru de rezervă: Raimonds Tatriks (toţi din Letonia) 
Delegat UEFA: Paolo Rondelli (San Marino), observator UEFA pentru arbitri: Asim Hudiev (Azerbaidjan) 
Cartonaşe galbene: Hrosovsky (34), Budescu (55), Bakos (90+3). 

UPDATE: Victorie pentru FCSB la debutul lui Nicolae Dică în calitate de antrenor în cupele europene. Steliștii s-au instalat pe primul loc în grupă.

UPDATE: Alibec înscrie și el după o lovitură liberă deviată de zid. 3 - 0 din minutul 73.

UPDATE: Alibec și Budescu au colaborat perfect, iar acesta din urmă a finalizat magistral, ”scăriță” pentru 2 - 0, în minutul 44.

UPDATE: Constantin Budescu obține un penalty pentru FCSB, după un contact regulamentar cu un fundaș advers și tot el transformă. GOOOOL FCSB, 1 - 0, din minutul 21.

Știrea inițială

FCSB debutează astăzi în grupele Europa League, împotriva cehilor de la Viktoria Plzen, cu începere de la ora 22:05. Partida va putea fi urmărită în format live text pe www.antena3.ro.

Dică a ales să înceapă partida cu Florinel Coman în locul lui Tănase, care a acuzat mici probleme medicale în această dimineață.

Echipele de start:

FCSB
Așezare: 4-2-3-1
Niță - Benzar, Planici, Bălașa, J. Morais - Pintilii, Nedelcu - Golofca, Budescu, Fl. Coman - Alibec
Antrenor: Nicolae Dică
Rezerve: Vlad - Gnohere, Tănase, Momcilovici, Ov. Popescu, De Amorim, Man

PLZEN
Așezare: 4-2-3-1
Hruska - Reznik, Hejda, Hajek, Limbersky - Zivulici, Hrosovsky - Petrzela, Kolar, Kopici - Reznicek
Antrenor: Pavel Vrba
Rezerve: Kozacik, Svacek - Horava, Zeman, Bakos, Havel, Ivanschitz

Arbitru: Andris Treimanis
Asistenți: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (Letonia)

În celălalt meci din grupa G, Hapoel Beer Sheva va primi vizita elvețienilor de la Lugano

×
Subiecte în articol: Viktoria Plzen europa league steaua FCSB
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close