Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Vaslui ratează ocazia de a deveni lider, după 0-1 cu CFR Cluj

FC Vaslui ratează ocazia de a deveni lider, după 0-1 cu CFR Cluj

FC Vaslui ratează ocazia de a deveni lider, după 0-1 cu CFR Cluj
Foto: gsp.ro
23 Apr 2011   •   15:53

Pas greşit făcut de FC Vaslui în lupta pentru titlu. Echipa lui Viorel Hizo a suferit prima înfrângere în campionat după 13 meciuri, 0-1 pe terenul lui CFR Cluj, şi a ratat ocazia de a trece provizoriu pe primul loc în Liga I. Unicul gol al partidei a fost marcat de Cadu, care a transformat o lovitură de la 11 metri în prima repriză.

 
Faptul că ar o victorie i-ar fi putut duce, cel puţin pentru moment, pe primul loc în Liga I, a fost o motivaţie suficientă pentru ca vasluienii să înceapă în forţă meciul din Gruia. În primele zece minute, Adailton l-a întins de două ori pe Mincă, goalkeeperul clujean având însă răspuns la execuţiile brazilianului.
 
CFR a reuşit să echilibreze treptat partida, Nuno Diogo şi, mai ales, Sergiu Buş irosind primele ocazii ale gazdelor. Dominarea tot mai clară a clujenilor s-a concretizat în cele din urmă şi pe tabelă, în minutul 27. Farkas l-a faultat în careu pe Bastos, iar Cadu a transformat fără emoţii penaltyul acordat de Robert Dumitru.
 
Golul le-a dat aripi elevilor lui Minteuan, care şi-ar fi putut dubla avantajul, dar Sergiu Buş şi Nicoară l-au graţiat pe Kuciak. Scăpaţi oarecum din forcingul campioanei, moldovenii au redevenit periculoşi pe finalul primei reprize, însă Farkas nu a reuşit să reia din doi metri o centrarea a lui Adailton, în timp ce şutul brazilianului a trecut puţin pe lângă.
 
Partea secundă a debutat tot cu Vasluiul în ofensivă, dar nici Wesley, nici Yero Bello nu l-au putut învinge pe Mincă, aflat de fiecare dată la post. Viorel Hizo a forţat, înlocuind un fundaş, pe Papp, cu un atacant, Temwanjera, dar, la fel ca în prima repriză, clujenii au reuşit să echilibreze meciul şi să-şi conserve avantajul.
 
Apropierea finalului i-a făcut pe oaspeţi, aflaţi în căutarea golului egalizator, să ofere tot mai multe spaţii în apărare, dar trupa din Gruia nu a putut profita, deşi Peralta şi Kivuvu au avut două şanse importante. Pentru ca dezastrul să fie complet pentru galben-verzi, Sânmărtean a fost eliminat în minutul 90 după ce a primit două cartonaşe galbene.
 
CFR: Mincă - Panin, Cadu, Nuno Diogo, Rada - B. Sare - E. Kone, Peralta, Nicoară (Bud 80) - Buş (Hora 63), Bastos (Kivuvu 74)
 
FC Vaslui: Kuciak - Papp (Temwanjera 69), Cânu, Farkas, Bălace - Gheorghiu (Milisavljevic 57), Ghencev (Pavlovic 30), Wesley, Sânmărtean - Bello, Adailton.
 

×
Subiecte în articol: FC Vaslui CFR Cluj Liga I
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close