Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Dinamo sub sechestru, pentru datorii de 12 milioane de lei. Badea: Suntem în faţa unui abuz fiscal

FC Dinamo sub sechestru, pentru datorii de 12 milioane de lei. Badea: Suntem în faţa unui abuz fiscal

FC Dinamo sub sechestru, pentru datorii de 12 milioane de lei. Badea: Suntem în faţa unui abuz fiscal
17 Iun 2009   •   22:13

Agenţia Naţională de Administrare Fiscalã (ANAF) urmează să pună sub sechestru bunurile clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, deoarece aceasta are o datorie neplătită de 12 milioane de lei noi, informează Mediafax.
"S-au stabilit obligaţii suplimentare de aproximativ 12 milioane de lei. Urmeazã sã instituim măsuri asiguratorii", a declarat Dragoş Bogdan, vicepreşedintele ANAF.
Dinamoviştii nu au fost foarte îngrijoraţi la auzul veştii. Acţionarul şi vicepreşedintele "alb-roşiilor", Vasile Turcu, este sigur că nu se poate vorbi de sechestru şi că, dacă într-adevăr există o problemă cu datorii, totul se va rezolva imediat prin achitarea acestora. "Astea sunt probleme de executiv, eu nu le cunosc. Trebuie să vedem de unde vin datoriile astea, din ce se compun. Noi am fost mereu cu plăţile la zi. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Poate a venit şi o înştiinţare la club, dar nu cunosc. Dar cu siguranţă, dacă se dovedeşte că noi avem datorii, le vom plăti. Nu se pune problema să nu ne plătim datoriile. Nici nu se va pune problema de sechestru, e posibil să fie vreo eroare", a declarat Vasile Turcu, vicepreşedintele FC Dinamo pentru Mediafax.

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, a explicat de ce ANAF nu are dreptate. ?Suntem în faţa unui abuz fiscal, pe care aş putea să-l numesc şi o încălcare a legislaţiei. Riscurile nu le suportă Dinamo, ci întreg sportul profesionist românesc. Pentru mine, cetăţean român, este o situaţie stupidă, creată printr-o eroare administrativă de acei reprezentanţi ai ANAF care au generat acest caz particular. Se poate ajunge la schimbarea unor legi prin interpretarea lor, cauzată de construirea lor cu incompetenţă profesională.

Statutul de jucător profesionist nu poate fi interpretat după Codul Muncii. Codul Muncii stabileşte că durata unui contract pe durata determinată nu poate depăşi 24 de luni, în timp ce reglementarea sportivă vorbeşte despre un termen de 60 de luni. Demisia nu poate fi dată de către un jucător profesionist precum este stipulat în Codul Muncii, la fel nici sancţiunile nu sunt aceleaşi în cele două cazuri. Suntem în faţa unei situaţii în care reprezentanţii ANAF ne duc la obligarea de a încheia contracte de muncă, dar nu şi de a pune în aplicare aceste reglementări?, a spus Nicolae Badea la conferinţă, citează Gazeta Sporturilor.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo ANAF sechestru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close