Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Argeş, în pragul colapsului. Jucătorii refuză să intre pe teren

FC Argeş, în pragul colapsului. Jucătorii refuză să intre pe teren

FC Argeş, în pragul colapsului. Jucătorii refuză să intre pe teren
23 Oct 2009   •   12:38

Formaţia fanion a judeţului Argeş se află într-o situaţie fără precedent. Scandalul de corupţie care îl are în centru pe patronul Cornel Penescu a declanşat o avalanşă de probleme care ar putea arunca gruparea în haos. Jucătorii sunt neplătiţi de minim două luni şi au intrat în grevă înaintea meciului cu Dacia Mioveni, în timp ce Andrei Penescu, administratorul temporar al clubului, dă asigurări că echipa nu este în pericol de a se desfiinţa.
Reţinerea patronului Penescu pentru corupţie a avut loc în luna aprilie, omul de afaceri rămânând în arest până în momentul de faţă. Scandalul mituirii arbitrilor a dus la retrogradarea echipei în Liga a II-a, iar haosul a început. Jucătorii nu şi-au primit salariile de două luni, anunţă EVZ, iar fiul patronului, Andrei Penescu, este depăşit de evenimente. Antrenorul Ionuţ Badea s-a lovit joi de refuzul jucătorilor de a intra în cantonament pentru derbyul local din acest week-end, cu Dacia Mioveni. Unii dintre ei au depus deja memorii la Liga Profesionistă de Fotbal pentru a deveni liberi de contract.
Cosmin Năstăsie, unul dintre veteranii lotului piteştean, a explicat de ce jucătorii au decis să boicoteze meciul de campionat, premieră în istoria clubului:
?Atâta vreme cât conducerea piteştenilor nu este interesată de ceea se întâmplă la echipă, nici noi nu vom intra pe teren. Aşteptăm ca problemele noastre financiare să se rezolve, deoarece avem şi noi rate de plătit, chirii. S-a umplut paharul în ceea ce ne priveşte şi sperăm ca oamenii din conducerea clubului să fie alături de noi. FC Argeş este un nume în fotbalul românesc şi nu merită să joasce în Liga a II-a. Vrem să revenim în prima ligă, dar a cest lucru, în condiţiile actuale, nu se poate?, a precizat fotbalistul, pentru sursa citată.
?L-am chemat pe antrenor să discutăm nişte probleme, iar jucătorii au promis că vor ieşi la antrenament. Sunt mai multe probleme, nu doar banii. Jucătorii trebuie să înţeleagă că nu au de primit bani numai de la noi (n.r. - familia Penescu). O să batem şi Mioveniul şi vom rămâne pe primul loc. Echipa nu e în pericol de desfiinţare?, a fost reacţia lui Andrei Penescu.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close