Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Emeric Ienei a dezvăluit întrebarea incredibilă pe care i-a adresat-o Nicolae Ceaușescu după câștigarea Cupei Campionilor. Ce a spus dictatorul

Emeric Ienei a dezvăluit întrebarea incredibilă pe care i-a adresat-o Nicolae Ceaușescu după câștigarea Cupei Campionilor. Ce a spus dictatorul

o_1bfh74vom1r4f1pu8dlo1t9h3dm8.jpg
Foto: Jurnalul.ro
07 Mai 2017   •   13:27

Emeric Ienei a povestit că după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, în 1986, grație unei victorii cu Barcelona, roș-albaștrii au fost premiați de președintele țării, Nicolae Ceaușescu.

Fostul antrenor al Stelei a dezvăluit ce întrebare i-a adresat liderul ceaușist.

"După ce s-au dat diplomele de onoare din partea președintelui, s-au deschis niște sticle de șampanie și președintele mi-a spus: «Tovarășul Ienei, felicitări și sper să câștigați anul ăsta la fel, și campionatul, și Cupa Campionilor, dar am o observație de făcut legat de finala aceasta.

De ce a trebuit să jucați și prelungiri? Era mai economic dacă jucați doar 90 de minute»", a povestit Emeric Ienei, citat de GSP.

Astăzi se împlinesc 31 de ani de când Steaua București a câştigat Cupa Campionilor Europeni într-o finală de vis împotriva Barcelonei. Meciul s-a jucat la Sevilla, pe stadionul "Ramon Sanchez-Pizjuan".

După 90 de minute și prelungiri scorul a fost 0-0, iar portarul Helmuth Duckadam a apărat patru lovituri de departajare consecutive, contribuind decisiv la victoria Stelei cu 2-0.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu steaua
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close