Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Deplasările galeriilor, interzise de Dragomir în noul sezon. Duelurile ultraşilor bucureşteni, istorie!

Deplasările galeriilor, interzise de Dragomir în noul sezon. Duelurile ultraşilor bucureşteni, istorie!

Deplasările galeriilor, interzise de Dragomir în noul sezon. Duelurile ultraşilor bucureşteni, istorie!
30 Iul 2009   •   16:02

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a luat joi o decizie care va isca, în mod cert, multe controverse. În sezonul care stă să înceapă vor fi interzise deplasările galeriilor, pentru a stopa violenţa pe stadioane. Evenimentele prilejuite de partida de Europa League dintre Steaua şi FC Ujpest au avut, cu certitudine, rolul lor în decizia lui "Mitică", deja hulit de toate galeriile din România.
"Pe parcursul ediţiei 2009/2010 a campionatului Ligii I, organizat de LPF, în scopul aplicării unor măsuri de natură să stopeze participarea galeriilor echipei oaspete la toate partidele de fotbal desfăşurate în deplasare, în scopul prevenirii incidentelor violente şi a păstrării unui climat de fair-play în stadion şi în afara stadionului, se interzice acordarea de tichete sau alte facilităţi, pe bază de reciprocitate, între clubul gazdă (organizator) şi clubul oaspete (vizitator) sau de către clubul oaspete (vizitator), precum şi acordarea oricărui sprijin material, financiar, logistic sau de orice natură de către echipa gazdă (organizatoare) sau oaspete (vizitatoare), direct sau indirect, galeriilor organizate în grupuri de suporteri ale clubului oaspete (vizitator)", se explică în hotărârea cu numărul 2 din 30 iulie 2009 a Comitetului Executiv al LPF, publicat pe site-ul oficial.
Deplasările suporterilor erau făcute, până în acest moment, datorită reciprocităţilor semnate de cluburile din Liga I, care se obligau să îşi pună la dispoziţie un număr de bilete echivalând cu un procentaj din capacitatea stadionului fiecărui club.
"Responsabile de aplicarea acestei hotărâri vor fi atât cluburile gazdă (organizator), cât şi cluburile vizitatoare (oaspeţi), în conformitate cu Regulamentele FRF/LPF ce se referă la respectarea Statutelor, Regulamentelor şi hotărârile luate de FRF şi LPF (Statutul LPF art.19). În acest sens, Comitetul executiv al LPF propune modificarea în consecinţă a Regulamentului privind Organizarea Activităţii Fotbalistice (ROAF) cât şi a Regulamentului Disciplinar (RD), în sensul introducerii unor dispoziţii de natură regulamentară similare ce obligă cluburile gazdă şi vizitator să acţioneze în consecinţă, precum şi introducerea unor norme disciplinare ce permit sancţionarea cluburilor care încalcă aceste obligaţii", menţionează LPF în hotărârea publicată.
Până acum, suporterii echipei oaspete erau protejaţi la intrarea în stadion, dar de multe ori ultraşii, grupaţi pentru a merge la meci, se întâlneau prin oraş şi se luau la bătaie. Dacă problemele din stadioane nu au fost niciodată extreme, măsura lui Dragomir nu le va mai da, practic, un prilej evident ultraşilor echipei din deplasare să se grupeze. Şi bătăliile vor apărea mult mai rar.
Spectacolul va avea, însă, foarte mult de suferit. Este greu de imaginat un derby Steaua - Dinamo, Dinamo - "U" Craiova sau Poli Timişoara - UTA fără suporterii echipei oaspete în tribune, fără scandările şi coregrafiile ironice care fac, de multe ori, deliciul telespectatorilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dumitru Dragomir LPF ultrasi steaua Dinamo Rapid
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close