Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Decizie uriașă luată de FIFA pentru Cupa Mondială din 2018

Decizie uriașă luată de FIFA pentru Cupa Mondială din 2018

o_1belkj8ub1psp143b1s1e1fuj1lc8.jpg
26 Apr 2017   •   20:22

"Arbitrajul video va fi folosit" la Cupa Mondială 2018 din Rusia, a afirmat miercuri preşedintele FIFA, Gianni Infantino, la al 67-lea congres al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), la Santiago de Chile, relatează AFP. 

"Vom folosi arbitrajul video la Mondialul 2018, fiindcă până acum avem doar răspunsuri foarte pozitive", a declarat elveţianul. 

"Nu este posibil ca în 2017, când toată lumea, pe stadion sau acasă, vede în câteva secunde dacă arbitrul a comis sau nu o greşeală, singurul care nu ştie să fie tocmai arbitrul", a explicat Infantino. 

Testat recent, la Mondialul cluburilor din Japonia, în decembrie, sau la amicalul Franţa - Spania, pe 28 martie, arbitrajul video, care iniţial nu fusese luat în calcul pentru CM 2018, face obiectul a numeroase discuţii de mai multe luni. 

Luna trecută, Gianni Infantino calificase ca ''realistă'' utilizarea tehnologiei video pentru asistenţa arbitrilor pentru CM 2018, cu prilejul reuniunii de la Londra a International Board (IFAB). 

Asistenţa video a fost testată pentru prima oară într-un meci amical internaţional pe 1 septembrie 2016, cu ocazia meciului Italia - Franţa. 

Mai multe federaţii au experimentat până acum tehnologia video, iar aceste teste nu i-au redus la tăcere pe critici. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: FIFA Cupa Mondiala
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close