Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Craiova a retrogradat matematic, după 1-1 pe terenul Gloriei Bistriţa

Craiova a retrogradat matematic, după 1-1 pe terenul Gloriei Bistriţa

Craiova a retrogradat matematic, după 1-1 pe terenul Gloriei Bistriţa
Foto: gsp.ro
16 Mai 2011   •   19:56

Universitatea Craiova va evolua în sezonul viitor în liga a doua. În meciul decisiv, la Bistriţa, echipa din Bănie nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, 1-1, şi nu mai are nicio şansă de a evita retrogradarea. De cealaltă parte, cu remiza de luni, Gloria şi-a asigurat pentru încă un an prezenţa în primul eşalon.

 
Obligaţi să învingă pentru a mai spera să evolueze şi sezonul viitor în Liga I, oltenii au început tare şi au avut prima ocazie a meciului, dar Subotic şi Stoianof au ratat în aceeaşi fază. Replica gazdelor a venit de la Curtuiuş, atacantul Bistriţei şutând puţin pe lângă din cădere.
 
Mihai Costea i-a dat din nou emoţii lui Albuţ cu o execuţie de la marginea careului, care nu a prins însă spaţiul porţii, înainte ca echipa lui Nae Manea să deschidă scorul prin Curtuiuş, care a finalizat cu un şut puternic din careu o pasă primită de la Keita. Ultima şansă de gol înainte de pauză i-a aparţinut lui Zoro, însă devierea cu călcâiul a fundaşului Craiovei s-a dus pe lângă.
 
Craiova a fost mai bună şi în startul reprizei a doua, dar toate acţiunile oltenilor se încheiau în faţa careului sau, în cel mai bun caz, cu şuturi deloc periculoase pentru Albuţ. Gloria a reuşit să echilibreze jocul, dar o greşeală a lui Keita i-a permis lui Mihai Costea să lucreze o fază pe partea stângă din care Dorel Stoica a făcut 1-1 şi a adăugat un plus de dramatism finalului de meci.
 
După marcarea golului, oaspeţii s-au aruncat în atac cu toate liniile, în timp ce Bistriţa a făcut pasul înapoi, în încercarea de a păstra rezultatul şi de a lovi pe un eventual contraatac. În ciuda presiunii, alb-albaştrii nu au mai reuşit să-şi creeze ocazii, astfel că golul care să menţină speranţa pe Oblemenco nu a mai venit. Pentru a doua oară în istoria sa, Craiova retrogradează din prima liga, la capătul unui sezon de coşmar.
 
Gloria: Albuţ - Cafasso (Costache 74), Năstase, Szukala, Velcovici (C. Petre 28) - Băjenaru, P. Anton, Tudose, Nalaţi, Keita - Curtuiuş (Mărginean 67)
 
Craiova: S. Lung - Gugu (Roman 83), Zoro, Buşu, Dănănae - Ologu (J. Nicolae 75), D. Stoica, Prepeliţă - Subotic, M. Costea, Stoianof (Buleică 32).

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close