Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CFR Cluj - AS Roma 1-3. Au venit, s-au răzbunat, i-au eliminat

CFR Cluj - AS Roma 1-3. Au venit, s-au răzbunat, i-au eliminat

CFR Cluj - AS Roma 1-3. Au venit, s-au răzbunat, i-au eliminat
26 Noi 2008   •   23:43

Deşi a lăsat o impresie bună în meciul de pe teren propriu cu AS Roma, CFR Cluj a fost învinsă cu scorul de 3-1 de italieni. Acest lucru este valabil şi în cazul întregii competiţii, pe care ardelenii o părăsesc, în ciuda faptului că au practicat un fotbal frumos, spectaculos şi că s-au luat la trântă cu granzii Europei din postura de outsideri. Coroborat cu rezultatul de la Bordeaux, 1-1 cu Chelsea, CFR Cluj părăseşte competiţiile europene încă dinaintea ultimei etape, fiind imposibil să urce mai sus de locul patru în clasamentul grupei A, chiar şi cu o victorie pe terenul londonezilor.
CFR a început în forţă meciul şi a pus presiune pe formaţia italiană în primele minute de joc. Campioana României a avut patru cornere la poarta lui Doni în decurs de câteva minute şi o mare ocazie de gol, prin Kone, al cărui şut din careu a fost respins de portarul brazilian. O greşeală a lui Stăncioiu, în minutul 11, a făcut însă posibil ca Roma să deschidă scorul. Perrotta a salvat o minge ce părea pierdută, a centrat de pe linia de fund, iar Brighi a marcat simplu.
Povestea de la Roma părea să se repete, cu CFR Cluj necedând iniţiativa şi punând poarta oaspeţilor în pericol. Culio a tras a poartă, în min. 18, dar fără a-i da prea multe emoţii lui Doni, iar Trică a irosit o şansă imensă de egalare, după ce a reluat în afara porţii de la 7 metri, o centrare excelentă a lui Durbarbier. Scenariul s-a schimbat în minutul 23, când Roma a ridicat scorul la 0-2, după ce Totti a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri.
Nici aşa CFR nu a predat armele şi a continuat să joace neschimbat, a dominat, a atacat, iar în minutul 30 a reuşit să reducă din handicap, prin Yssouf Kone, care a împins balonul în poartă, după ce Doni a respins şutul expediat de uruguayanul Pereira.
Africanul a irosit prima situaţie a părţii secunde, lovitura sa de cap ocolind buturile lui Doni. Roma a preluat treptat controlul jocului şi a fructificat posesia în minutul 64, când Brighi a fost găsit liber în careu şi a mărit diferenţa. A mai urmat doar un şut torpilă al lui Mureşan în minutul 80, respins de Doni în corner, iar Stăncioiu a salvat golul de două ori în ultimele secunde, la şuturile lui Vucinic. Portarul ardelean s-a trezit totuşi prea târziu, când formaţia sa era eliminată din Liga Campionilor, după o evoluţie lăudabilă.
Au evoluat echipele
CFR Cluj
44. Eduard Stăncioiu - 4. Cristian Panin, 20. Ricardo Cadú (căpitan), 27. Andre De Sousa ''Galiassi'', 33. Alvaro Pereira - 31. Ricardo Dani (8. Sixto Peralta, 73), 6. Gabriel Mureşan - 7. Sebastián Dubarbier (28. Emmanuel Koné, 70), 10 Eugen Trică (22. Ciprian Deac, 84), 19. Juan Emanuel Culio - 17. Yssouf Koné. Antrenor: Maurizio Trombetta.
AS Roma
32. Doni - 77. Marco Cassetti, 5. Philippe Mexes, 4. Juan, 22. Max Tonetto (17. John Arne Riise, 86) - 11. Rodrigo Taddei, 16. Daniele De Rossi, 33. Matteo Brighi, 20. Simone Perrotta (7. David Pizarro, 90) - 19. Júlio Baptista, 10. Francesco Totti (căpitan; 9. Mirko Vucinic, 81). Antrenor: Luciano Spalletti.

Filmul meciului
Minutul 90. Fluier final şi CFR Cluj este eliminată din Liga Campionilor, dar nu mai poate nici locul trei, care ducea în primăvara Cupei UEFA.
Minutul 83. Diarra egalează pentru Bordeaux în meciul cu Chelsea. La acest scor, CFR Cluj este eliminată din competiţiile europene, indiferent de rezultatul din etapa viitoare de la Londra.
Minutul 80. Clujenii speră până în ultimul minut. Mureşan trimite o torpilă de la 30 de metri, dar Doni respinge în corner.
Minutul 72. Dispută între decari. Trică are o intervenţie urâtă, iar Totti îl ia la rost. Ambii văd cartonaş galben.
Minutul 69. Pericol pentru Inter Milano, după ce Jose Sarriegi a deschis scorul pe San Siro, pentru Panathinaikos. În celălalt meci al grupei B, Anorthosis Famagusta conduce cu 2-1 pe Werder Bremen.
Minutul 65. AS Roma îşi ia revanşa cu vârf şi îndesat. Matteo Brighi reuşeşte dubla după ce îl execută pe Stăncioiu cu un şut din interiorul careului.
Minutul 60. Anelka aduce o umbră de speranţă pentru CFR Cluj. Chelsea deschide scorul la Bordeaux şi lupta pentru locul trei rămâne deschisă până în ultima etapă şi ardelenilor.
Minutul 59. CFR menţine presiunea pe AS Roma şi se luptă pentru fiecare balon. Ocaziile însă lipsesc, în ciuda unor faze de construcţie frumoase ale ardelenilor. De Rossi vede un cartonaş galben pentru henţ.
Minutul 50. Dubarbier este blocat în momentul unui şut periculos pentru poarta lui Doni. Jucătorul lui CFR se resimte şi este scos în afara terenului.
Minutul 45. Pauză în Gruia. La Bordeaux, Girondins şi Chelsea se află la egalitate, scor 0-0, un scor care nu îi avantajează pe clujeni, ei fiind eliminaţi din toate competiţiile europene în acest moment.
Minutul 29. Doni respinge greşit în faţă şi Yssouf Kone profită. CFR Cluj marchează cu emoţii, după o lovitură de cap cu pământul a atacantului clujean.
Minutul 22. Fault la marginea careului clujean. Totti execută lovitura liberă perfect şi duce scorul la 2-0. Foarte greu pentru CFR Cluj să mai revină, însă timp mai este destul.
Minutul 18. Trică ratează o imensă ocazie de a egala. Şutul său trece milimetric pe lângă poartă.
Minutul 10. Povestea de la Roma pare să se repete. Italienii deschid scorul, după un început bun de meci al CFR Cluj. Stăncioiu iese greşit şi este lobat, iar Matteo Brighi marchează din doi metri.
Minutul 5. Gazdele uimesc!! Dubarbier combină excelent cu Trică şi îi pasează apoi lui Kone. Acesta pătrunde în careu şi şutează în forţă. Doni atinge uşor mingea, suficient cât să iasă în corner. Ocazie imensă de gol.
Minutul 3. CFR a început promiţător partida şi presează poarta Romei. Trei cornere consecutive şi o greşeală a portarului Doni care putea duce la deschiderea scorului.
Minutul 1. A început partida!
Alte rezultate înregistrate miercuri
Grupa A
Bordeaux ? Chelsea 1-1 (Diarra 83 / Anelka 60)
Grupa B
Inter Milano ? Panathinaikos 0-1 (Jose Sarriegi 69)
Anorthosis ? Werder Bremen 2-2 (Nicolaou 62, Constantinou 68 / Diego 72-pen, Almeida 87)
Grupa C
Şahtior Doneţk ? Basel 5-0 (Jadson 32, 65, 72, Willian 50, Seleznov 75)
Sporting Lisabona ? FC Barcelona 2-5 (Miguel Veloso 65, Liedson 66 / Henry 14, Pique 18, Messi 49, Marco Caneira 67, Krcic 73-pen)
Grupa D
Atletico Madrid ? PSV 2-1 (Simao 14, Maxi Rodriguez 28 / Koevermans 47)
Liverpool ? Marseille 1-0 (Gerrard 23)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj AS Roma Liga Campionilor
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close