Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cernat: Rapidul nu a adus destule probe la dosar, de aceea Dinamo a scăpat ieftin

Cernat: Rapidul nu a adus destule probe la dosar, de aceea Dinamo a scăpat ieftin

Cernat: Rapidul nu a adus destule probe la dosar, de aceea Dinamo a scăpat ieftin
26 Apr 2009   •   15:56

Preşedintele Comisiei de Disciplină a FRF, Daniel Cernat, a explicat de ce Dinamo nu a fost sancţionată mai dur după scandările şi bannerele cu caracter presupus rasist afişate de suporterii echipei în meciul din Cupa României cu Rapid, încheiat cu scorul de 4-2 pentru ?câini?, şi a spus că motivul este simplu: Rapidul nu a adus suficiente probe.
Dosarul care a fost depus ca Comisie nu proba decât existenţa unui banner şi o singură scandare trivială, insuficient pentru pedeapsa pe care o cereau rapidiştii, o excludere din Cupa României sau o depunctare în clasamentul Ligii I.
"Clubul Rapid a făcut plângere numai pentru scandările discriminatorii nu şi pentru bannere. Rapid nu a putut dovedi prezenţa scandărilor invocate prin mijloace video. S-a prezentat doar o copie a unui banner cu caracter discriminatoriu. Nici proba video adusă nu a putut dovedi prezenţa altor banere cu caracter discriminatoriu. În plus, în raportul observatorului nu s-a trecut decât o singură scandare cu caracter discriminatoriu. Coroborând toate datele de la dosar, Comisia nu a putut constata decât faptul că s-a probat existenţa unei singure scandări şi a unui singur banner. Pentru acest motiv, sancţiunea a fost cea prevăzută de articolul 54.2 şi nu dintre cele prevăzute de 54.4, unde se prevăd sancţiuni mai aspre pentru circumstanţe agravante.?, a explicat Cernat pentru Mediafax.
?Ca să răspund tuturor comentariilor care s-au făcut pe marginea acestei decizii, trebuie precizat că speţa nu s-a putut judeca joia trecută, ca urmare a cererii de amânare înaintate de clubul Dinamo şi a solicitării acestuia ca observatorul întâlnirii, Hacic Garabet să fie audiat. De asemenea, clubul Rapid nu a depus la dosar probe în susţinerea memoriului prin care a solicitat depunctarea clubului Dinamo şi excluderea acestuia din Cupa României",a încheiat preşedintele Comisiei de Disciplină potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Rapid FC Dinamo Liga I Cupa Romaniei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close