Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Bilica, fost jucător la "U" Cluj, confirmă că jucătorii CFR-ului i-au cerut să "trântească" meciul direct

Bilica, fost jucător la "U" Cluj, confirmă că jucătorii CFR-ului i-au cerut să "trântească" meciul direct

Bilica, fost jucător la "U" Cluj, confirmă că jucătorii CFR-ului i-au cerut să "trântească" meciul direct
10 Feb 2009   •   14:52

Fostul fundaş al echipei Univestitatea Cluj, brazilianul Fabio Bilica, a recunoscut într-un interviu pentru gsp.ro că a fost contactat şi s-a şi întâlnit în oraş cu un grup de jucători străini de la rivala CFR Cluj. Întâmplarea avea loc cu numai trei zile înaintea meciului decisiv din campionatul trecut dintre "U" şi CFR, în urma căruia se decidea câştigătoarea titlului. Bilica este, în mod ironic, cel care a provocat penalty-ul prin care Cadu a înscris pentru CFR în minutul 64, trimiţând titlul în Gruia.
Au trecut aproximativ nouă luni de la acel meci, timp în care cealaltă echipă fostă candidată la titlu, Steaua, a fost vizată de organele statului pentru suspiciunea de a fi oferit jucătorilor Universităţii bani pentru a juca meciul "pe bune". Iată, însă, că un fotbalist al gazdelor a fostactat din tabăra cealaltă, pentru a juca în aşa fel încât mai mult să încurce propria echipă decât să o ajute. Chiar el declară aceste aceste lucruri într-un interviu luat de gsp.ro:
"În primul rând nu a fost deloc lovitură de pedeapsă, arbitrul a greşit!. Atât antrenorul cât şi colegii mei au căzut de acord că a fost un penalty prea uşor acordat.", s-a scuzat Bilica.
"Păi, s-a întâmplat ceva. Cu trei zile înainte de meci, după ce am terminat antrenamentul, m-au sunat nişte jucători de la CFR! Mi-au cerut să ne întâlnim undeva, în oraş. M-am dus. Acolo mi-au spus s-o las mai moale în meciul cu ei. N-au vorbit de nici o sumă anume, dar mi-au zis doar că este vorba de bani mulţi. Însă eu i-am refuzat . Aici s-a încheiat întreaga discuţie! Mie nu mi s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva, deşi am jucat şi în Italia, şi în Argentina. Eu am o deviză: fotbalul trebuie să se joace doar pe teren. Altfel, ar însemna să fur! Nici când jucam pe maidan, nu mă dădeam la o parte! Fotbalul trebuie să rămână curat!, a spus răspicat jucătorul "carioca" atunci când a fost întrebat dacă a fost contactat de cineva de la CFR pentru a fi atras de partea lor.
Fundaşul a dezminţit ideea conform căreia Universitatea Cluj ar mai fi fost implicată în alte jocuri de culise, spunând că toate meciurile în afară de ultimul au fost "curate":
"Nu, nu, nu. Toate partidele pe care le-am disputat la Universitatea Cluj s-au jucat corect, mai puţin cea din ultima etapă, când m-au căutat fotbalişti de la CFR!" a încheiat Bilica, jucătorul refuzând categoric să spună cu exactitate care sunt jucătorii feroviari puşi pe aranjamente.
Dezvăluirea a fost anticipată de către fostul căpitan al Stelei, Mirel Rădoi, care a declarat în decembrie 2008 că jucătorii străini de la Universitatea ştiu lucuri despre care nici nu s-a pus problema în anchetele DNA. "Să vorbească jucătorii străini de la CFR, ei ştiu mai bine ce au făcut înainte de meci cu străinii de la "U". Acolo nu a mai fost vorba de premieri!", a tunat Mirel Rădoi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Universitatea Cluj
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close