Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Avocaţii lui Mutu: "Adrian nu e deloc fericit de decizia procurorului CONI"

Avocaţii lui Mutu: "Adrian nu e deloc fericit de decizia procurorului CONI"

Avocaţii lui Mutu: "Adrian nu e deloc fericit de decizia procurorului CONI"
31 Mar 2010   •   22:31

Internaţionalului român Adrian Mutu i-a picat prost decizia procurorului antidoping al CONI de a recomanda suspendarea sa pentru un an. Avocaţii jucătorului de la Fiorentina spun că acesta nu este deloc fericit, dar dau speranţe că recomandarea Procuraturii ar putea fi considerată prea dură de Tribunalul Naţional Antidoping, mai ales că Mutu nu este considerat recidivist.
Paolo Rodella, unul dintre avocaţii care îl reprezintă pe Mutu, este mulţumit că jucătorul nu a fost pronunţat recidivist şi spune că acest lucru îl poate ajuta mult pe român.
"Nu au fost comunicate încă motivaţiile, dar ideea pe care mi-am făcut-o este că nu există cerere de recidivă, în caz contrar ar fi fost parametrii diferiţi. Cred că a fost tratat cu mare severitate, deoarece în situaţia în care nu se vorbeşte de recidivă a existat o neglijenţă puternică. Este foarte probabil că nu se poate ajunge la mai mult de un an de suspendare. Scopul nostru este de a lupta pentru o reducere a sancţiunii şi eliminarea variantei recidivei este un lucru pozitiv pentru noi. Am vorbit cu Adrian şi nu era deloc fericit, pentru că nimeni nu-şi poate imagina să stea un an pentru o pastilă de genul acesta", a declarat Rodella, potrivit Mediafax.
Un alt reprezentat al lui Mutu, Nino D'Avirro, este mulţumit de rezultatul zilei de miercuri şi spune că românul a câştigat o bătălie extrem de importantă.
"Una dintre bătăliile noastre în acest caz a fost de a exclude problema recidivei, pentru că altfel jucătorul ar fi avut parametri de pedeapsă mai mari decât cererea înaintată astăzi (n.r. - miercuri). Codul WADA este cel ce contează, iar poziţia noastră a fost luată în considerare dacă nu a fost considerat ilicit incidentul lui Mutu la Chelsea. Această cerere de suspendare pentru un an este un fel de recidivă deghizată, deoarece se vorbeşte despre neglijenţă specială din partea lui Mutu, astfel că eu nu înţeleg această atitudine a procurorului CONI şi mi se pare contradictorie poziţia lor. Prin aprilie vom ajunge la epilogul acestei situaţii. Rămânem optimişti şi credem în poziţiile noastre", a declarat avocatul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu suspendare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close