Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Apune Steaua lui Gigi. Generalii din MApN vor înapoi culorile, palmaresul şi numele clubului

Apune Steaua lui Gigi. Generalii din MApN vor înapoi culorile, palmaresul şi numele clubului

Apune Steaua lui Gigi. Generalii din MApN vor înapoi culorile, palmaresul şi numele clubului
08 Dec 2008   •   17:45

Ofiţeri de rang înalt din Ministerul Apărării Naţionale pregătesc o lovitură decisivă pentru Gigi Becali, patronul Stelei fiind slăbit după ce şi-a pierdut din influenţa politică şi dă semne de slăbiciune şi în ceea ce priveşte situaţia financiară. Generalii i-au solicitat zilele trecut lui Dumitru Dragomir, şeful LPF, toate actele care arată cum s-a rupt FC Steaua de Clubul Sportiv al Armatei. Scopul generalilor este ca în instanţă să câştige numele, culorile şi palmaresul clubului roş-albastru, pentru ca apoi să reînfiinţeze secţia de fotbal a clubului.
?Probabil au simţit că Gigi nu mai are bani şi au început să îl preseze?, a declarat Dumitru Dragomir, în timp ce Mircea Rădulescu, şeful Şcolii de Antrenor din cadrul FRF l-a completat: ?A venit vremea ca proprietarii stadionului să îşi arate importanţa. Sunt interese foarte mari la mijloc, iar Gigi Becali a supărat destule persoane la viaţa lui?.
Demersul generalilor, pe care Gigi Becali îl cataloghează ca fiind prostesc, are şanse de reuşită. Persoane importante din LPF au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că generalii au plecat încântaţi de la sediul Ligii. ?Au spus că actele conţin lucruri care demonstrează clar că privatizarea Stelei în '97 nu s-a făcut conform legii şi că vor avea câştig de cauză?. Generalii plănuiesc acum să atace, la FRF, LPF şi mai ales în instanţă, modul în care s-a validat independenţa secţiei de fotbal, care a fost preluată în 1997 de Viorel Păunescu şi transformată în societatea non-profit AFC Steaua.
În cazul unei înfrângeri, Gigi Becali, care a devenit patron în 2003, va fi nevoit să schimbe denumirea echipei şi să nu mai folosească istoria şi culorile roş-albastre, dar ar rămâne cu jucătorii actuali. Mai mult însă ar fi în pericol să i se închidă şi porţile stadionului din Ghencea, bază care aparţine MApN-ului. În ianuarie expiră contractul de închiriere a arenei, iar MApN-ul a impus în viitoarea înţelegere o clauză prin care solicită o chirie de aproape 800.000 de euro pe an. ?Lui Dinamo i se dă stadionul gratuit, pe o perioada de 49 de ani, iar lui Becali i se cer 65.000 de euro pe lună? Uite cum mă hingheresc ei pe mine! Adică eu bag 10 milioane în baza sportivă şi mai trebuie să plătesc şi chirie??, a reacţionat Becali.
Referitor la acţiunea generalilor, Becali a spus că este dispus să cedeze palmaresul până în 2003, restul fiind rodul muncii lui. ?Să-mi ia tot palmaresul ăla şi să mă lase în pace, că m-am săturat de toţi golanii din ţara asta. Să-mi ia palmaresul şi numele, dar palmaresul până în 2003, că n-am nevoie de el. Doar n-or să vrea şi munca mea??, a declarat Gigi Becali pentru GSp. Patronul Stelei a venit chiar şi cu o propunere interesantă pentru ofiţerii de rang înalt: ?Eu le propun generalilor altceva. Să nu se mai ducă pe la Ligă, pe la DNA sau să umble prin tribunale. Să-mi dea toţi banii şi la revedere, să ia clubul şi să facă ce vor cu el! M-apuc să calculez la milimetru câţi bani am investit eu la Steaua, să mi-i dea înapoi pe toţi şi să-l ia în secunda asta?.
Conform Gazetei Sporturilor, acţiunea generalilor ar fi susţinută de foşti mari sportivi, printre care şi Ilie Năstase. Această variantă este, de fapt, reprezentată de o parte a opoziţiei pe care Becali a avut-o şi atunci când s-a pus problema să devină patron. Ilie Năstase, cel care a fost vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie pe vremea lui Viorel Păunescu, s-a opus la vremea respectivă ca echipa să încapă pe mâinile lui Becali, la fel cum au făcut şi majoritatea gloriilor steliste, în frunte cu Hagi şi Iordănescu. Acum, tridentul Năstase - Hagi - Iordănescu ar fi susţinut şi de alţi ?grei?, gen Ion Ţiriac şi Gică Popescu, mai scrie GSp. Ilie Năstase a confirmat pentru sursa citată că acţiunea generalilor are ca scop întoarcerea secţiei de fotbal la Clubul Sportiv al Armatei, dar a negat că ar fi implicat. ?Nu eu sunt în umbră. Nu eu am propus iniţiativa, ei, generalii, s-au gândit la aşa ceva, mă refer la generalii din Consiliul de Administraţie?, a spus Năstase.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close