Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Aiureala continuă. Cazul "Varga-Bălan", pasat de LPF către FRF

Aiureala continuă. Cazul "Varga-Bălan", pasat de LPF către FRF

Aiureala continuă. Cazul "Varga-Bălan", pasat de LPF către FRF
16 Mar 2010   •   20:08

Rapid şi FC Timişoara par condamnate să nu afle prea curând soarta punctelor din meciul direct. Comisia Naţională de Soliţionare a Litigiilor din cadrul LPF a trimis cazul la organul omonim din cadrul FRF, la cererea oficialilor clubului giuleştean. Altfel, LPF intenţionează să le permită jucătorilor să se întoarcă la Sportul Studenţesc cu drept de joc, întrucât vina în acest caz nu le aparţine lor.
"Admite în parte excepţia lipsei competenţei materiale a comisiei; disjunge capetele II şi III din contestaţie; declină competenţa în favoarea CNSL a FRF pentru capătul de cerere II şi suspendă judecarea pentru capătul de cerere III până la soluţionarea capătului de cerere II de către CNSL a FRF" a fost mesajul prin care LPF a pasat competenţa CNSL din cadrul FRF, potrivit Mediafax.
Această mutare a cazului vine ca urmare a unei cereri explicite a clubului Rapid, care a reclamat faptul că CNSL a LPF nu are competenţe în această speţă.
"Într-unul dintre cele două capete de cerere, cel legat de legitimitatea transferurilor, s-a admis cererea noastră prin care spuneam că această comisie de soluţionare a litigiilor a LPF nu are competenţă şi a fost trimis la Federaţia Română de Fotbal, la Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiiilor. Celălalt capăt de cerere, cel privind exercitarea dreptului de joc, a fost suspendat până la soluţionare celui ce a fost trimis la FRF", a declarat Ion Taban, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid.
Rapid a câştigat pe teren partida din Giuleşti cu FC Timişoara, cu scorul de 1-0, întâlnire în care au debutat la Rapid Dacian Varga şi Tiberiu Bălan. După meci, preşedintele CA al FC Timişoara, Marian Iancu, a reclamat la LPF dreptul de joc al celor doi jucători, invocând că vizele de joc acordate în primă instanţă au fost retrase chiar înaintea partidei. Aducerea celor doi fusese făcută după încheierea perioadei de transferuri, în virtutea unei reguli care permite aducerea de jucători în eşaloanele inferioare. Astfel, George Copos i-a înrolat pe cei doi la Rapid III şi i-a mutat, apoi, la echipa mare, trimiţându-i pe teren cu prima ocazie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rapid FC Timisoara LPF FRF Dacian Varga Liga I
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close