Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ziua Z pentru cei şapte jucători români rămaşi în Cupa Uefa. Aflăm calificaţii în optimi

Ziua Z pentru cei şapte jucători români rămaşi în Cupa Uefa. Aflăm calificaţii în optimi

Ziua Z pentru cei şapte jucători români rămaşi în Cupa Uefa. Aflăm calificaţii în optimi
26 Feb 2009   •   15:32

A doua competiţie fotbalistică a continentului îşi va decide joi participantele în optimile de finală. Şapte români mai speră, în acest moment, că pot să mai ajungă în finala de la Istanbul, unii cu şanse mai mari ca alţii, după ce rezultatele din prima manşă nu au fost deloc favorabile pentru unii dintre ei.
Numărul 10 al echipei naţionale a României şi al formaţiei italiene AC Fiorentina, Adrian Mutu, va juca titular în partida pe care echipa sa o va disputa, în deplasare, cu Ajax Amsterdam. Calificarea nu este deloc uşor de obţinut pentru "Briliant", după ce formaţia antrenată de Cesare Prandelli s-a împiedicat, în mod neaşteptat, chiar pe propriul teren, pierzând prima manşă cu scorul de 1-0 chiar pe Artemio Franchi din Firenze. În meciul de săptămâna trecută italienii au dominat steril iar gazdele, fără experienţă dau cu entuziasm din plin, au muşcat prin Bakircioglu în minutul 60. Partida de pe stadionul ArenA din Amsterdam se anunţă una dificilă pentru Mutu&Co, italienii venind cu un neaşteptat dezavantaj de un gol după meciul de pe teren propriu.
Stuttgart-ul lui Ciprian Marica nu are nici el viaţă uşoară cu deţinătoarea trofeului, Zenit Sankt-Petersburg. Scorul de 2-1 înregistrat în tur îi obligă pe germani să atace, având doar varianta victoriei în meciul de joi. În cazul în care va fi titular, internaţionalul român va avea şansa de a reuşi, în sfârşit, să convingă proprii suporteri într-un meci de importanţă capitală pentru echipa din sudul Germaniei.
Misiune imposibilă pentru Ladislau Boloni şi Standard Liege, care o întâlneşte pe Sporting Braga din Portugalia plecând cu un dezavantaj de trei goluri. În partida din tur, lusitanii au câştigat cu scorul de 3-0, ridicând multe sprâncene în Belgia, unde Boloni era, deja, considerat un zeu. Între timp, Sporting a mai pierdut şi derby-ul din Jupiler League cu Anderlecht cu scorul de 2-4, după ce a condus cu 1-0 şi 2-1.
Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ au, probabil, şansa cea mai bună de a merge mai departe în optimile de finală. Ei întâlnesc Tottenham Hotspur pe White Hart Lane, venind după un surprinzător 2-0 în Doneţk şi îşi propun calificarea în ciuda internului căruia vor trebui să îi supravieţuiască.
Ceilalţi români din campionatul Ucrainei, Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat de la Dinamo Kiev, trebuie să facă un meci foarte bun dacă vor să se califice în optimile de finală al Cupei Uefa. Kiev-ul nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, scor 1-1, acasă, care îi obligă se marcheze pe Mestalla.
În celelalte partide de joi, AC Milan trebuie să apere avantajul pe care îl are în urma rezultatului de 1-1 obţinut pe Weserstadion împotriva lui Werder Bremen, datorită lui Pippo Inzaghi, autor al unui gol foarte important.
Un alt duel interesant este cel dintre Metalis Harkov şi Sampdoria, care se va juca în Ucraina. În mod şocant, slavii au câştigat cu 1-0 parida jucată în urmă cu o săptămână în Italia, iar acum au de apărat acest rezultat pe propriul teren.
Toate meciurile de joi şi rezultatele înregistrate în tur:
ŢSKA Moscova - Aston Villa (În tur 1-1)
Metalist Harkov - Sampdoria (1-0)
SV Hamburg - NEC Nijmegen (3-0)
FC Twente Enschede - Marseille (1-0)
Wolfsburg - Paris S.G. (0-2)
Galatasaray - Bordeaux (0-0)
AC Milan - Werder Bremen (1-1)
Ajax Amsterdam - Fiorentina (1-0)
Manchester City - FC Copenhaga (2-2)
Standard Liege - Braga (0-3)
Stuttgart - Zenit Skt. Petersburg (1-2)
Udinese - Lech Poznan (2-2)
Saint-Etienne - Olympiakos Pireu (3-1)
Deportivo La Coruna - Aalborg BK (0-3)
Tottenham Hotspur - Şahtior Doneţk (0-2)
FC Valencia - Dinamo Kiev (1-1)
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close