Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Veteranul van der Sar scrie istorie după ce n-a fost învins timp de 1.032 de minute

Veteranul van der Sar scrie istorie după ce n-a fost învins timp de 1.032 de minute

Veteranul van der Sar scrie istorie după ce n-a fost învins timp de 1.032 de minute
28 Ian 2009   •   18:41

Dacă la vârste înaintate memoria oamenilor slăbeşte, atunci cu siguranţă portarul Edwin val der Sar a uitat cu este să primească gol. Olandezul nu a mai fost învins în meciurile din Premier League de nu mai puţin de 1.032 de minute.
Vechiul record îi aparţinea cehului Petr Cech, de la Chelsea Londra, care a fost învins pentru prima dată după o "secetă" de 1.025 de minute. Performanţa acestuia data din sezonul 2004/2005.
Managerul său, Alex Ferguson, a explicat eficienţa elevului său: "Van der Sar joacă meci de meci la nivel maxim. Calmul şi concentrarea sunt punctele lui forte", anunţă Mediafax.
În condiţiile în care un meci durează 90 de minute, se poate calcula uşor că invincibilitatea lui van der Sar durează de mai bine de 11 partide. Vestea bună pentru fanii lui Manchester United este că această serie poate continua, întrucât goalkeeperul nu a încasat gol nici în ultimul meci de Premier League, terminat cu scorul de 5-0 pentru "Diavolii Roşii" în faţa lui West Bromwich Albion.
Portarul în vârstă de 38 de ani joacă la campioana Angliei din 2005, cucerind numeroase trofee. Recent, şi-a prelungit contractul cu United, scadent în vară, pentru încă un an.
Foto: thesun.co.uk
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Manchester United record
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close