Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un obiect aruncat din tribună ar putea însemna o sancţiune serioasă pentru Irlanda de Nord

Un obiect aruncat din tribună ar putea însemna o sancţiune serioasă pentru Irlanda de Nord

Un obiect aruncat din tribună ar putea însemna o sancţiune serioasă pentru Irlanda de Nord
30 Mar 2009   •   13:34

Şi occidentalii au "brichetele" lor, lucru dovedit la victoria Irlandei de Nord de sâmbătă cu Polonia, scor 3-2, partidă umbrită de un obiect aruncat de un suporter, obiect care l-a lovit pe un arbitru asistent. Vinovatul a fost imediat prins, dar se vorbeşte serios să se ia măsuri împotriva gazdelor, cele mai multe voci invocând suspendarea terenului. Probabil, însă, nu se va ajunge la acordarea punctelor la masa verde Poloniei.
Rezultatul i-a permis reprezentativei din Marea Britanie să urce pe primul loc în clasamentul grupei a treia de calificare la Cupa Mondială din Africa de Sud, cu toate că are mai multe partide disputate decât adversarele ei. Irlanda de Nord are 10 puncte după şase partide, în timp ce Slovacia are 9 puncte din patru meciuri şi Cehia, Slovacia şi Polonia au, toate, câte opt puncte după cinci partide. Şansele echipei ar putea, însă, fi afectate de o suspendare a dreptului de a avea suporteri la meciurile de pe teren propriu. Chiar şi federaţia de la Belfast a recunoscut că "întâmplarea a fost total inacceptabilă", informează publicaţia franceză L'Equipe.
Aruncarea obiectului din tribună nu a fost singurul eveniment negativ al serii. Suporterii nord-irlandezi şi cei polonezi s-au bătut pe străzile din jurul stadionului Windsor Parl din Belfast, unsprezece dintre ei fiind chiar răniţi după ce au intervenit şi forţele de ordine.
Britanicii au obţinut destul de uşot victoria sâmbătă seară, Warren Feeney deschizând scorul pentru gazde în minutul 10. Replica a venit repede, în minutul 27, de la Ireneusz Jelen. Jonny Evans le-a amintit, însă, polonezilor, că nu sunt la ei acasă, şi a readus Irlanda de Nord în avantaj la 47 de minute de la primul fluier. Michal Zewlakov a marcat în propria poarta în minutul 61 şi scorul era 3-1. Oaspeţii au mai reuşit doar un gol în ultimul minut, prin Saganownski, iar polonezii au pierdut fără drept de apel.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA preliminarii CM 2010
Cele mai noi știri
Parteneri
x close