Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Uli Hoeness, noul președinte ”penal” al clubului Bayern Munchen

Uli Hoeness, noul președinte ”penal” al clubului Bayern Munchen

uli hoeness fb.jpg
Foto: Facebook
26 Noi 2016   •   14:01

Uli Hoeness, omul care a făcut din Bayern Munchen unul din cele mai puternice cluburi din lume, a fost reales vineri în funcţia de preşedinte, după ce a ispăşit aproape doi ani de închisoare pentru fraudă fiscală, informează AFP. 

Unic candidat, "invitat" să-şi reia locul în staff-ul de conducere al clubului, fostul jucător-vedetă al anilor '70 a fost ales cu o majoritate zdrobitoare de către membrii adunării generale anuale reunită la Munchen. 

Doar 108 membri ai clubului au votat împotriva lui, din cei aproximativ 6000 prezenţi în sală. 

"Am comis o mare greşeală, este indiscutabil", a spus el înaintea alegerii, într-o alocuţiune emoţionantă: "Respect fiecare persoană care, în această seară, nu va vota pentru mine din cauza greşelii mele..., dar cred că am făcut totul pentru a-mi repara greşeala. Mi-am plătit datoria la fisc până la ultimul cent. Iar acum sunt aici. Şi vă cer o a doua şansă şi vă promit că voi face totul pentru a vă onora aşteptările". 

Funcţia de preşedinte, la Bayern, implică o activitate de coordonare şi supraveghere. Gestiunea zilnică a gigantului fotbalistic devenit o antrepriză înfloritoare va rămâne în sarcina lui Karl-Heinz Rummenigge, care ocupă funcţia de "preşedinte al comitetului director", organul executiv al clubului. Dar cei doi, care se respectă, au intenţia de a forma din nou o pereche care a permis clubului să cunoască cea mai frumoasă perioadă a sa. 

Hoeness, care este şi patronul unei puternice companii industriale, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în martie 2014 de către un tribunal din Munchen pentru o evaziune fiscală estimată la 28,5 milioane euro. Înaintea eliberării sale din februarie, după 21 de luni în spatele gratiilor, Hoennes a intrat într-un program de reabilitare care i-a permis să lucreze la campioana Germaniei ca asistent la echipa de juniori. 

Sursă: Agerpres
×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close