Antena 3 CNN Sport Fotbal extern ŢSKA Moscova scoate Aston Villa din Cupa UEFA şi vrea să repete performanţa din 2005

ŢSKA Moscova scoate Aston Villa din Cupa UEFA şi vrea să repete performanţa din 2005

ŢSKA Moscova scoate Aston Villa din Cupa UEFA şi vrea să repete performanţa din 2005
26 Feb 2009   •   21:15

Slăbită în urma accidentării a opt jucători de bază, Aston Villa a rezistat doar o repriză gerului de la Moscova şi a fost eliminată de ŢSKA din şaisprezecimile Cupei UEFA. Ruşii au câştigat partida cu 2-0 şi s-au calificat în optimi cu scorul general de 3-1, golurile de acasă fiind marcate de Iuri Jirkov şi Vagner Love.
Eliminarea britanicilor nu a fost chiar surprinzătoare, în condiţiile în care Gareth Barry, Brad Friedel, Emile Heskey, James Milner, Ashley Young, Gabriel Agbonlahor, Carlos Cuellar şi Stiliyan Petrov nu au făcut deplasarea la Moscova. Mai mult, antrenorul Martin O?Neill a declarat că un loc patru în Premier League, care aduce şi calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor, este mai important decât încercarea de a câştiga Cupa UEFA.
Astfel, Villa a invitat practic campioana din 2005 să atace şi a reuşit să scape fără gol în prima repriză. Vasili Berezuţchi a trecut pe lângă deschiderea scorului, însă aceasta a avut loc abia după o oră de joc, când Jirkov l-a învins fără probleme pe Brad Guzan cu un şut puternic printr-o mulţime de jucători.
Un gol al englezilor ar fi trimis partida în prelungiri, însă Aston Villa nu a putut să pună presiune pe poarta ruşilor, iar ŢSKA a rezolvat ecuaţia calificării în ultimul minut de joc, când Vagner Love a adăugat un al doilea gol, pe deplin meritat.
În runda viitoare, ŢSKA Moscova va întâlni Şahtior Doneţk.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: TSKA Moscova Cupa UEFA Aston Villa
Cele mai noi știri
Parteneri
x close