Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Togo, descalificată oficial de la Cupa Africii pe Naţiuni. Grupa B se joacă în trei

Togo, descalificată oficial de la Cupa Africii pe Naţiuni. Grupa B se joacă în trei

Togo, descalificată oficial de la Cupa Africii pe Naţiuni. Grupa B se joacă în trei
12 Ian 2010   •   09:56

Confederaţia Africană de Fotbal a anunţat, luni seară, că reprezentativa statului Togo a fost, oficial, exclusă din competiţia ce se desfăşoară în acest moment în Angola. Delegaţia togoleză părăsise, însă, ţara încă de duminică, iar decizia CAF nu era decât o formaliate aşteptată. Fotbaliştii şi oficialii din Togo au fost, vineri, victimele unui atac armat în provincia angoleză Cabinda, în timp ce se deplasau cu autocarul pentru a ajunge la locul cantonamentul echipei de la Cupa Africii.
"Sunt descalificaţi. Grupa B se va disputa ca o competiţie în trei echipe." a declarat Yaouba Amoa, coordonatorul Cupei Africii pe Naţiuni, pentru Eurosport.
Reprezentativa Togo era în aceeaşi grupă cu echipele Coastei de Fildeş, Burkinei Faso şi Ghanei, iar oficialii de la Lome sperau că li se va permite să îşi decaleze măcar unul din meciuri, opinând că şi Ghana va accepta acest lucru din respect pentru tragedia întâmplată. Răspunsul CAF nu a fost, însă, cel aşteptat, iar Togo a fost descalificată pentru că nu s-a prezentat la partida programată luni, de la Cabinda, cu selecţionata Ghanei.
"Ar fi fost simplu pentru nou să se întoarcem şi să jucăm pe 21 ianuarie, cred că şi Ghana ar fi fost de acord. Este o decizie serioasă şi ridicolă. Toată lumea vroia să fim acolo şi să jucăm la Cupa Africii pe Naţiuni.", a declarat mijlocaşul Thomas Dossevi, pentru sursa citată.
Delegaţia statului Togo a fost atacată, vineri, de un grup terorist separatist din provincia Cabinda, cu puşti-mitralieră iar un antrenor secund şi ofiţerul de presă au fost ucişi.
Antena3.ro



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close