Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sturm Graz- Dinamo 0-1. Atacuri permanente, două goluri anulate, un gol valabil, victorie meritată pentru ?câini?

Sturm Graz- Dinamo 0-1. Atacuri permanente, două goluri anulate, un gol valabil, victorie meritată pentru ?câini?

Sturm Graz- Dinamo 0-1. Atacuri permanente, două goluri anulate, un gol valabil, victorie meritată pentru ?câini?
17 Sep 2009   •   21:54

Înainte de debutul în Europa League, Dinamo era convinsă de un rezultat pozitiv, adversarul dn Austria părând cel mai facil concurent în lupta pentru calificare în turul următor. De cealaltă parte, austriecii se arătau încrezători şi pariau că ei vor fi cei care vor pleca cu trei puncte deoarece Dinamo era cel mai slab adversar.
Preşedintele executiv al lui Dinamo, se arăta optimist înainte de meci, ?chiar dacă vor lipsi Niculae şi Zicu?. El puncta că Dinamo are o echipă tînără, poate cea mai tânără din echipele româneşti din Europa League. ?Este o echipă participantă în ultimii ani în Europa, au jucători la naţională, va fi un meci greu, am încredere că scoatem un rezultat bun. Băieţii sunt montaţi. Jucăm mai bine în deplasare?, puncta Borcea.
La unison, alb-roşii s-au montat anterior debutului că meciurile din deplasare îi găseşte mai motivaţi şi au mai mult succes, astfel că toţi dinamoviştii pariau pe o victorie.
Debutul meciului le dă dreptate şi o găseşte pe Dinamo controlând meciul, iar începutul în forţă aduce în min. 15 un control total al meciului cu toţi câinii în careul advers. pe o ploaie englezească, Dinamo pare să se simtă mai acasă chiar decât gazdele.
Deja în minutul 20, Dinamo avea paru cornere, presiune mare pe austrieci, dar fără o fază letală. Aceasta avea să vină câteva minute mai târziu. În min. 29 Torje centrează din corner, Tamaş reia cu capul, Gratzei respinge, Andrei Cristea trimite în poartă, dar golul este anulat pentru ofsaid. Bucuria este de scurtă durată şi scorul rămâne 0-0.
Asediul lui Dinamo continuă, ieşirile gazdelor fiind rare. Declaraţiile acestora despre superioritate echipei din austriece nu îşi găsesc corespondentul în realitate. Cu 10 minute înainte de pauză Dinamo este la un pas de gol, dar N'Doye având două ocazii cionsecutive.
În prima fază şutează excelent dar respinge Gratzei. Un minut mai târziu, Kone trimite bine la Alexe, care şutează, respinge Gratzei, iar acelaşi N'Doye reia cu capul din şase metri, dar găseşte singurul jucător aflat pe linia porţii.
Scorul la pauză rămâne neschimbat. Intrarea în a doua repriză însă aduce o Dinamo mai liniştită. Continuă să facă pressing pe adversari, dar nu mai are aceeaşi determinare.
Primele zece minute din repriza secundă nu aduc nimic extraordinar în afară de un joc tactic la jumătatea terenului. Situaţia nu se schimbă cu nimic până la noul gol al lui Dinamo, dar şi acest anulat. În min. 60, Cristea pasează la Alexe, care găseşte poarta, dar golul este anulat pentru ofsaid.
La hotarul a încă 20 de minute de joc, ambii antrenori păreau mulţumiţi de rezultat. Nicio schimbare nu fusese efectuată. În plus, meciul se desfăşura mult la jumătate terenului în continuare.
Cu toate acestelea, nervii cedează, în minutul 70, izbucneşte scandalul după un fault făcut de Beichler. N'Doye vrea ca arbitrul să-i acorde cartonaşul roşu, dar primeşte galben pentru proteste, dar şi Beichler.
Min 78. Andrei Cristea, din centrarea lui Torje intră în careu cu mingea în careu dar şutează în blocajul lui Sonnleitne.
Două minute mai târziu, lovitură de colţ pe partea drepată, mingea este respinsă până la marginea careului, acolo unde este Tamaş, nemarcat. Acesta are timp să preia, şi şutează imparabil. Este 1-0 pentru Dinamo, un gol meritat după ce a fost cea mai bună echipă de pe teren.
Dinamo continuă seria meciurilor câştigate în deplasare, dar cu emoţii mari. Cu un minut înainte de final, ocazie imensă pentru gazde, când mingea se plimbă prin faţa porţii dinamoviste, este ratată la interceptare de doi jucători, pentru ca al treilea să şuteze în plasa laterală. În prelungiri din nou ocazie mare pentru gazde, care trag tare să egaleze. Meciul se prelungeşte la nesfârşit şi dinamoviştii au emoţii.


Dinamo: Dolha - Scarlatache, Tamaş, L. Goian, Diabate - Torje, D. Kone, N'Doye, Ad. Cristea - An. Cristea, Alexe

Rezerve: Matache, Molinero, Grigore, Rus, Boştină, Ze Kalanga, Niculescu.

Sturm Graz: Gratzei - Sonnleitner, Feldhofer, Schildenfeld, Kandelaki - Jantscher, Hlinka, Weber, Holzl - Beichler, Muratovic

Rezerve: Lukse, Bukva, Hassler, Ehrenreich, Prettenthaler, Foda, Lavric

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo europa league
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close