Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sezon ratat pentru Real Madrid. Adulat pentru "La Decima", scaunul lui Ancelotti se clatină

Sezon ratat pentru Real Madrid. Adulat pentru "La Decima", scaunul lui Ancelotti se clatină

ancelotti.jpg
14 Mai 2015   •   08:49

Seria dezamăgirilor a continuat pentru Real Madrid şi miercuri seară, când au fost eliminaţi în semifinalele Ligii Campionilor, la doar câteva zile după ce şi-au compromis aproape în totalitate şansele de a câştiga titlul în Spania.

Viitorul lui Ancelotti la Madrid este incert, chiar dacă sub bagheta sa echipa a câştigat trofeul Champions League în 2014, al zecelea triumf în cea mai importantă competiţie europeană. 

Învinşi în partida tur de la Torino, Real avea nevoie de doar 1 - 0 pentru a accede în finală, însă soarta s-a decis să-i joace o festă lui Carlo Ancelotti.

La fel ca în 2004, atunci când Morientes era decisiv pentru Monaco, tot un fost jucător al lui Real a semnat eliminarea echipei spaniole. Alvaro Morata a marcat golul de 1 - 1, după ce punctase şi în victoria cu 2 - 1 din tur, trimiţând "Bătrâna doamnă" în finala Ligii, după aproape două decenii.

"A fost un sentiment dulce-amărui. A fost greu să joc împotriva fostei mele echipe" a spus Morata, un produs al academiei madrilene.

Venit la Real în 2013, Ancelotti l-a vândut pe Morata pentru a asigura o parte din finanţele pentru transferul lui Gareth Bale. Din nou, ironic, Bale a fost unul dintre cei mai slabi oameni ai Realului în dubla manşă contra lui Juventus. Ancelotti a fost însă de altă părere.

"A jucat bine, a muncit mult, la fel ca întreaga echipă. Am făcut tot ce am putut, dar nu a fost destul să ajungem în finală" a afirmat Carlo Ancelotti.

Cei mai importanţi jucători madrileni au dezamăgit în cele două partide contra lui Juventus, trio-ul Cristiano Ronaldo - Bale - Benzema nefiind la înălţimea celor peste 200 de milioane de euro plătiţi pe ei. Lăudat pentru golurile sale, Sergio Ramos a fost din nou modest în apărare, în timp ce absenţa lui Modric a atârnat mai greu decât anticipau unii.

Este poate prima dată în cariera sa la Real când Ancelotti a luat cele mai neinspirate decizii posibile. Ramos în linia de mijloc, titularizarea lui Benzema în dauna lui Hernandez, mexicanul fiind într-o formă foarte bună în ultima perioadă, forţarea lui Bale, ieşit complet din formă, sunt doar câteva exemple. 

În plus, fostul tehnicial al lui Milan a pierdut şi duelul tactic cu Allegri, care a făcut din Juventus o echipă solidă şi în prestaţiile din cupele europene, acolo unde dezamăgise în ultimele sezoane. Juventus a arătat că este o echipă compactă în apărare, care nu cedează uşor teren şi care speculează greşelile adversarilor.

Considerată cea mai slabă dintre echipele din semifinale, imediat după tragerea la sorţi, Juventus a meritat fără dubii calificarea în finală.

"Pentru noi este un rezultat extraordinar să eliminăm Real Madrid. Am jucat foarte bine, echipa a trecut peste multe probleme, cu excepţia meciului de la Monaco am jucat mereu bine. Echipa are încredere în ea şi creşte de la meci la meci. Barcelona este o echipă foarte bună, dar putem câştiga trofeul" crede Massimiliano Allegri.

Finala Ligii Campionilor se va disputa pe 6 iunie, pe Olympiastadion din Berlin.

×
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close