Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Şahtiorul lui Lucescu, favorit la calificarea în semifinalele Uefa după 2-0 cu Marseille (VIDEO)

Şahtiorul lui Lucescu, favorit la calificarea în semifinalele Uefa după 2-0 cu Marseille (VIDEO)

Şahtiorul lui Lucescu, favorit la calificarea în semifinalele Uefa după 2-0 cu Marseille (VIDEO)
09 Apr 2009   •   21:23

Şahtior Doneţk este acum marea favorită la calificarea în semifinalele Cupei Uefa după ce a învins, joi, formaţia franceză Olympique Marseille, cu scorul de 2-0. Echipa lui Mircea Lucescu a jucat foarte realist, lovind exact atunci când echipa adversă juca mai bine şi tăindu-i elanul. Dacă se califică în faza următoare, Şahtior o poate întâlni pe rivala Dinamo Kiev, care îşi dispută calificarea cu altă formaţie franceză, Paris Saint-Germain.
Considerat de mulţi soluţia optimă pentru banca echipei naţionale a României, Mircea Lucescu era preocupat mai mult de meciul echipei sale, Şahtior Doneţk, din "sferturile" Cupei Uefa. Ucrainienii, cu internaţionalul Răzvan Raţ titular pe partea stângă, au uitat repede dubla confruntare din optimile de finală cu ŢSKA Moscova şi au început în forţă meciul. Intervenţiile lui Mandanda şi desele poziţii de offside i-au oprit, însă, de fiecare dată pe estici din drumul spre gol.
Cana a trecut şi el pe lângă deschiderea scorului pentru OM în minutul 25, dar Pyatov s-a opus. Acum a început o perioadă bună pentru oaspeţi, care au avut mai mult ocazii, Niang trecând foarte aproape de gol, dar şutul său a trecut pe lângă. Trupa lui Lucescu a dat dovadă de cinism şi a reuşit să înscrie prima în mintutul 39, în plină dominaţie a lui Olympique, după o acţiune destul de confuză. Srna a pasat bine la Hubschmann şi la găsit la şase metri de poartă, iar mijlocaşul a înscris din a doua încercare.

Tehnicianului Eric Gerets nu i-a convenit scorul înscris pe tabelă şi francezii au ieşit foarte determinaţi de la cabine, dar prima ocazie mare a apărut abia în minutul 56, când Kone a şutat dar Pyatov a respins în corner cu efort, iar Hilton l-a scos din nou în evidenţă pe portarul ucrainean la cornerul care a urmat. La fel ca în prima repriză, însă, Şahtiorul lui Lucescu dă dovadă de maturitate şi a marcat din nou într-o perioadă de joc mai slabă. Jadson a majorat avantajul gazdelor în minutul 65, printr-un şut cu pământul după o pasă de la Willian.

Lovitura a fost puternică pentru moralul oaspeţilor, iar Şahtior a luat în mâini frâiele meciului. Luiz Adriano a ratat o mare ocazie când, jenat de Taiwo, nu a reuşit să îl învingă pe Mandanda. Willian a trecut şi el pe lângă golul trei, iar soarta partidei nu se mai putea schimba. Fluierul de final al arbitrului a consemnat o victorie foarte importantă a gazdelor, obţinută în urma unui joc inteligent, care îi dă echipei lui Lucescu şanse foarte mari de calificare în semifinale în urma returului care se va juca pe Stade Velodrome din Marsilia.
Echipele trimise în teren de cei doi tehnicieni:
Şahtior: Pyatov - Srna, Tchygrynsky, Ishchenko, Raţ - Ilsinho, Gay, Hubschmann, Fernandinho - Jadson - Luiz Adriano
Marseille: Mandanda - Mears, Civelli, Hilton, Taiwo - Cana, Mbami, Cheyrou - Kone, Zenden - Niang
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close