Antena 3 CNN Sport Fotbal extern S.u.A dus invincibilitatea Spaniei! Ibericii, învinşi după 35 de meciuri, ratează finala Cupei Confederaţiilor (VIDEO)

S.u.A dus invincibilitatea Spaniei! Ibericii, învinşi după 35 de meciuri, ratează finala Cupei Confederaţiilor (VIDEO)

S.u.A dus invincibilitatea Spaniei! Ibericii, învinşi după 35 de meciuri, ratează finala Cupei Confederaţiilor (VIDEO)
24 Iun 2009   •   23:41

Statele Unite ale Americii au devenit prima echipă naţională care bate Spania începând cu noiembrie 2006. De la înfrângerea dintr-un amical cu România venită din gheata lui Marica, Spania nu pierduse în 35 de meciuri consecutive, egalând recordul mondial al Braziliei. S.U.A. a reuşit, însă, miercuri seară, ceea ce începea deja să pară imposibil şi a învins echipa lui Vicente del Bosque în semifinalele Cupei Confederaţiilor cu scorul de 2-0, calificându-se în ultimul act.
Cu trei victorii din tot atâtea meciuri în grupele Cupei Confederaţiilor din Africa de Sud, campioana Europei privea cu mult oltimism întâlnirea cu Statele Unite, echipă calificată în semifinale în mare măsură datorită Braziliei. Calculele ibericilor au fost, însă, date peste cap de curajoasa şi "obraznica" echipă de peste Oceanul Atlantic, care a marcat primul gol prin Jozy Altidore, un fotbalist care joacă în Spania, la Villareal. Tânărul de doar 19 ani a scăpat singur cu Casillas şi l-a trimis la colţul lung, şutând în stânga şi anunţând o seară grea pentru Spania.
Interesant este că, deşi S.U.A a avut multe ocazii, Spania a dat impresia că are multă siguranţă la construcţie în atac. Cu toate acestea, geniul lui Xavi şi şuturile lui Xavi Alonso sau David Villa nu l-au depăşit pe Howard, tot outsiderii înscriind în minutul 74 prin Clint Dempsey de la echipa engleză Fulham. Astfel a luat sfârşit seria incredibilă a "roşiilor", iar S.U.A are şansa de a câştiga un trofeu după meciul în care va întâlni Brazilia sau Africa de Sud.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA Spania Villareal cupa confederatiilor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close