Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Remember: Feyenoord, exclusă din Europa din cauza unor huligani cu deviza ?...până la moarte? (VIDEO)

Remember: Feyenoord, exclusă din Europa din cauza unor huligani cu deviza ?...până la moarte? (VIDEO)

Remember: Feyenoord, exclusă din Europa din cauza unor huligani cu deviza ?...până la moarte? (VIDEO)
21 Aug 2009   •   15:01

Ion Crăciunescu a vorbit după incidentele de la meciul Dinamo ? Slovan Liberec despre o sancţiune aspră din partea UEFA. Clubul român ar putea fi exclus timp de trei ani din competiţiile europene, iar la baza celor spuse de fostul arbitru stă şi un caz similar celui din Ştefan cel Mare.

Pe 30 noiembrie 2006, Feyenoord s-a deplasat în Franţa pentru un meci cu Nancy. Fanii oaspeţilor au primit doar 1.200 de bilete, dar pentru că Nancy era la distanţă foarte mică de Rotterdam numărul celor care au făcut deplasarea a fost mult mai mare. Incidentele de pe străzi nici nu au mai contat când, în timpul meciului, membrii galeriei olandeze au spart un geam de sticlă despărţitor şi i-au provocat pe fanii francezi.

Meciul a fost suspendat pentru jumătate de oră, în minutul 80, după ce poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i potoli pe huligani, renumiţi pentru faptul că nu se dau la o parte din calea autorităţilor. Meciul a fost în cele din urmă dus la bun sfârşit, la 30 de minute după ce a fost oprit. Din cauza violenţelor, Feyenoord a fost suspendată din competiţiile europene pentru sezonul în curs.



Ce s-a întâmplat în Ştefan cel Mare? Fanii au rupt şi ei un gard despărţitor, dar cel dintre tribună şi teren, au intrat pe pista de atletism şi au fugit ca iepurii când jandarmii şi-au făcut apariţia pe stadion. Forţele de ordine au folosit şi aici gaze lacrimogene, însă meciul era deja oprit şi nu a mai fost reluat nicio clipă, pericolul pentru jucătorii celor două formaţii fiind prea mare. Aparent, cazul dinamoviştilor e mai grav.

Fanii dinamovişti sunt şi ei renumiţi pentru problemele pe care le cauzează în deplasări, două cazuri recente înregistrându-se la Constanţa şi în Bulgaria. O altă asemănare dintre huliganii celor două tabere, ?Lunaticii? din Rotterdam au o lozincă: ?Feyenoord till we die?. Tradusă pentru dinamovişti, asta înseamnă ?Câine până la moarte? şi dincolo de ea...



Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close