Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid aduce un antrenor care nu a câştigat niciun trofeu cu adevărat important în ultimul deceniu

Real Madrid aduce un antrenor care nu a câştigat niciun trofeu cu adevărat important în ultimul deceniu

rafa benitez agerpres.jpg
01 Iun 2015   •   12:28

Modelul balcanic de a face fotbal a fost exportat cu succes şi către echipele mai mari.

Dacă Gigi Becali a renunţat la serviciile lui Costel Gâlcă, chiar dacă acesta a câştigat trei trofee pe plan intern în sezonul recent încheiat, atunci schimbarea lui Ancelotti cu Rafa Benitez poate părea una chiar normală.

Asta până realizezi că Benitez vine de la echipa de pe locul cinci în Serie A, campionat aflat într-o vizibilă suferinţă, la vicecampioana Spaniei şi (încă) deţinătoarea Ligii Campionilor.

Duminică seară Rafa şi-a luat adio de la Napoli. Oficial a făcut-o de câteva zile. Acum însă venea despărţirea de fanaticii fani ai echipei, acasă, pe San Paolo.

Napoli juca pentru un loc de Champions League, cu Lazio, un duel marcat de o rivalitate veche de câteva decenii.

Lazio a condus cu 2 - 0, Napoli a egalat, iar Higuain a ratat şansa să intre în istoria clubului, ratând un penalty la 2 - 2. Argentinianul rămâne cu cele două goluri marcate şi cu iluzia spulberată că ar fi putut merge pe urmele legendarului Maradona, dacă nu spre titlul în Serie A, măcar spre inimile fanilor.

Pe final Lazio a mai punctat de două ori şi a terminat pe locul trei, trimiţând Napoli pe locul cinci, în afara Ligii Campionilor.

Napoli se va mulţumi cu participarea în Europa League, însă Benitez pleacă la o echipă cu pedigree cu care va încerca să cucerească pentru a 11-a oară în istoria sa trofeul suprem pe plan european.

Numirea sa, iminentă dar neconfirmată oficial, pe banca Realului a stârnit destule controverse.

Benitez rămâne în memoria colectivă pentru victoria din finala Ligii, cu Liverpool şi se uită performanţele sale cu Valencia, cu care a câştigat două titluri. A trecut mai bine de un deceniu de atunci, timp în care în competiţiile interne, la Liverpool, Inter, Chelsea şi Napoli, ei bine - Rafa nu a câştigat niciun titlu, doar câteva cupe. Practic, de exact zece ani, Benitez este cel mult un antrenor mediocru în fotbalul mare.

Iar Perez îi încredinţează acum una dintre cele mai valoroase echipe din lume, cu una dintre cele mai dificile misiuni posibile în fotbalul actual: să detroneze Barcelona.

Acolo unde Ancelotti a dat greş, Benitez nu pare să aibă mari şanse de reuşită. Dar la fel s-a spus şi la pauza meciului de pe 25 mai 2005. Şi atunci, ironic sau nu, triumful lui Benitez a venit asupra lui Ancelotti.

×
Subiecte în articol: Real Madrid Rafa Benitez
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close