Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Presa turcă râde de noi: "Steaua, o copie proastă a ceea ce era odată. Dinamo, slabă!"

Presa turcă râde de noi: "Steaua, o copie proastă a ceea ce era odată. Dinamo, slabă!"

Presa turcă râde de noi: "Steaua, o copie proastă a ceea ce era odată. Dinamo, slabă!"
06 Noi 2009   •   13:28

Echipele româneşti au ajuns de râsul presei internaţionale după eşecurile pe bandă rulantă din Europa League. Steaua şi Dinamo au pierdut patru meciuri din patru în ultimele două săptămâni cu Fenerbahce şi Galatasaray. Turcii laudă echipele lor pentru succesele reputate, dar pun victoriile şi pe seama declinului fotbalului românesc, a cărei situaţie e considerată îngrijorătoare chiar şi la Istanbul.
"Se poate considera că Fenerbahce a trecut de faza grupelor. Doar matematica stă în calea calificării. Se pare că Daum (antrenorul lui Fener n.r.) reuşeşte sã scape de fobia cupelor europene. Însă trebuie să recunoaştem că Steaua Bucureşti este o copie proastă a ceea ce era odată. Fenerbahce şi Galatasaray au acumulat 12 puncte în cele patru meciuri cu marile echipe din România, care nu sunt prea puternice. Să ne bucurăm, dar să ne şi gândim la asta", notează cotidianul turc Vatan.
Turcii subliniază faptul că meciurile din campionatul intern se dovedesc mult mai dificile pentru Fenerbahce decât cele din Europa League, cu Steaua, o echipă aflată cu mult sub nivelul lui Galatasaray. Fener a învins în urmă cu zece zile echipa lui Frank Rijkaard în campionat, cu scorul de 3-1.
"Galatasaray, Kayserispor şi acum Steaua Bucureşti. Fenerbahce reuşise să o învingă în derbiul din Turcia pe Galatasaray, care este mult mai bună decât Steaua", potrivit publicaţiei Radikal.
Steaua a fost învinsă joi, la Istanbul, de Fenerbahce, cu scorul de 1-3, într-o partidă contând pentru etapa a IV-a a grupelor Europa League. Singurul gol al românilor a fost înscris de Pantelis Kapetanos, care a egalat pentru Steaua înainte de pauză.
Dinamo, e echipă slabă
Presa din ţara "Semilunei" nu uită nici de Dinamo, echipă care a încasat şapte goluri în două meciuri de la Galatasaray. Victoria i-a mulţumit atât de mult pe turci, încât au început să vorbească la unison despre finala Europa League, pe care o consideră din ce în ce mai uşor de atins. Dinamo, în schimb, este considerată o "echipă atât de slabă pe seama căreia ar fi păcat să nu faci puncte".
"Conducerea, staff-ul tehnic, suporterii, ţoţi de la Cim Bom vorbesc despre finala Ligii Europa, iar jucătorii se îndreaptă către realizarea acestui obiectiv. Galatasaray a câştigat meciul jucând lejer şi a acumulat 10 puncte, însă adevărul este că fotbalul românesc este în cădere. Dinamo este o echipă slabă, a fost o adversară facilă pentru reprezentanta noastră. Punctele obţinute în faţa unor echipe atât de slabe vor fi de folos atât formaţiei Galatasaray, cât şi celorlalte grupări din Turcia care vor participa în cupele europene, în anii ce urmează", notează Fanatik, potrivit Mediafax.
"Leul a sfâşiat-o pe Dinamo! Echipa galben-roşie a început bine jocul cu slaba reprezentantă a României, Dinamo Bucureşti. Golurile lui Kewell şi Nonda i-au adus linişte. Cu minunatul gol al lui Mehmet Topal, s-a mărit diferenţa de pe tabela de marcaj, iar acest rezultat a calificat-o pe Cim Bom în următoarea fază a Ligii Europa. Însă nu trebuie să uităm că Dinamo Bucureşti este o echipă mai slabă decât Sivasspor. Pe toată durata meciului, dinamoviştii au avut o singură ocazie şi atunci de emoţie li s-a rătăcit mingea printre picioare. Cim Bom a arătat că are capacitatea să joace finala de la Hamburg", transmite şi cotidianul Milliyet.
Dinamo a pierdut, joi, meciul din Ştefan cel Mare cu Galatasaray, cu scorul de 0-3. Turcii au înscris prin Kewell, Nonda şi Mehmet Topal, într-un meci în care Dinamo nu a contat în atac.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Banel Nicolita
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close