Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2010, Grupa 8. ItalJuve învinge Bulgaria şi se apropie de "mondiale" (VIDEO)

Preliminarii CM 2010, Grupa 8. ItalJuve învinge Bulgaria şi se apropie de "mondiale" (VIDEO)

Preliminarii CM 2010, Grupa 8. ItalJuve învinge Bulgaria şi se apropie de "mondiale" (VIDEO)
10 Sep 2009   •   01:51

O echipă a Italiei cu nu mai puţin de şapte jucători de la Juventus Torino în primul "unsprezece" a învins Bulgaria cu 2-0, la Torino, iar elevii lui Marcello Lippi s-au apropiat de un loc la Cupa Mondială din 2010, găzduită de Africa de Sud.

Golurile nu puteau veni decât de la doi jucători juventini, Fabio Grosso şi Vincenzo Iaquinta ducând Italia la patru puncte în faţa Irlandei, la vârful clasamentului grupei a opta. De altfel, pe 10 octombrie "azzurri" se deplasează în Irlanda unde au nevoie de un singur punct pentru a obţine biletele pentru "continentul negru", altfel petrecerea urmând să fie amânată pentru ultima etapă, când Italia joacă pe teren propriu cu Cipru. Irlanda se poate consola totuşi cu locul doi şi o calificare în play-off, cu condiţia să învingă Muntenegru în ultima etapă, pe teren propriu, indiferent de rezultatele Bulgariei.

Campioana mondială a început în forţă, cu fundaşii laterali Fabio Grosso şi Gianluca Zambrotta ameninţând constant poarta bulgarilor, iar Grosso, proaspăt achiziţionat de Juventus, a fost chiar cel care a spart gheaţa, după un un-doi cu Andrea Pirlo.

Zambrotta apoi l-a găsit pe Iaquinta, însă şutul acestuia nu a fost suficient de puternic şi i-a permis lui Stanislav Manolev să respingă. Bulgaria a reacţionat şi l-a pus la încercare pe Buffon, însă vârful lui Juventus, Iaquinta, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor chiar înainte de pauză, cu un şut precis, după un schimb de pase cu Alberto Gilardino.




În cealaltă partidă disputată în grupa a opta, miercuri seară, Cipru a refuzat Muntenegrului prima victorie oficială, Yiannis Okkas "anulând" golul marcat de Mirko Vucinic din penalty.

Clasamentul grupei, după 8 etape:
1. Italia - 20p
2. Irlanda - 16p
3. Bulgaria - 11p
4. Cipru - 6p
5. Muntenegru - 5p
6. Georgia - 3p

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010 Juventus Torino
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close