Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Paul Scholes şi-a anunţat retragerea din fotbal

Paul Scholes şi-a anunţat retragerea din fotbal

Paul Scholes şi-a anunţat retragerea din fotbal
Foto: Intact Images/EPA
31 Mai 2011   •   12:03

Paul Scholes a anunţat că renunţă la cariera de fotbalist, urmând să ocupe o funcţie în stafful tehnic al lui Manchester United, echipă pentru care a evoluat în întreaga sa carieră.

Nu a fost o decizie uşor de luat, dar simt că este momentul potrivit să mă opresc. Nu sunt un om al cuvintelor mari, dar, la modul cel mai sincer, pot spune că tot ceea cemi-am dorit a fost să joc fotbal. Este o adevărată onoare să am o carieră atât de lungă şi de plină de succes la Manchester United. De asemenea, este un privilegiu să fi făcut parte din echipa care a cucerit cel de-al 19-lea titlu al Angliei, un număr record”, a declarat Scholes.

Vreau să le mulţumesc fanilor pentru suportul lor de-a lungul carierei mele, vreau de asemenea să le mulţumesc tuturor antrenorilor şi jucătorilor cu care am lucreat în aceşti ani, dar, cel mai mult, vreau să-i mulţumesc lui Sir Alex. Din ziua în care am intrat în acest club, uşa lui a fost mereu deschisă şi am ştiut că această echipă va câştiga multe trofee sub conducerea sa”, a mai spus fotul internaţional englez.

Managerul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, este încântat că fostul său jucător va deveni antrenor în cadrul clubului: „Ce mai pot spune despre Paul Scholes? Cu toţii îi vom simţi lipsa, pentru că mereu a fost dedicat clubului şi sunt fericit că va intra în stafful tehnic. Paul a fost mereu un model pentru fotbaliştii mai tineri şi sunt sigur că va continua să fie”.

Ajuns la 36 de ani, Paul Scholes a strâns în cei 17 ani în care a evoluat pentru United 676 de meciuri şi peste 150 de goluri în toate competiţiile. Palmaresul său este impresionant, cuprinzând 10 titluri în Premier League, 3 Cupe ale Angliei, 2 Cupe ale Ligii, 5 Community Shield, 2 Ligi ale Campionilor, o Cupă Intercontinentală şi un Mondial al cluburilor.

De asemenea, Scholes a adunat 66 de selecţii în naţionala Angliei, pentru care a înscris de 14 ori.

 


×
Subiecte în articol: retragere Manchester United Anglia
Parteneri
x close