Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Olympique Marseille a câştigat Cupa Ligii Franţei pentru a doua oară consecutiv

Olympique Marseille a câştigat Cupa Ligii Franţei pentru a doua oară consecutiv

Olympique Marseille a câştigat Cupa Ligii Franţei pentru a doua oară consecutiv
Foto: Agerpres
24 Apr 2011   •   11:25

Olympique Marseille a devenit prima echipă din Franţa care reuşeşte să câştige de două ori consecutiv Cupa Ligii. Actuala campioană din Hexagon a învins pe Montpellier cu 1-0 în finala de pe Stade de France, unicul gol al meciului fiind marcat de nigerianul Taiwo.

 
Meciul nu a început deloc bine pentru echipa lui Didier Deschamps, care l-a pierdut încă din minutul 7 pe Stephane Mbia. Însă pierderea camerunezului nu a împiedicat-o pe Marseille să domine autoritar final, Lucho Gonzalez, şut puternic din lovitură liberă, şi Mathieu Valbuena, voleu în bară, având cele mai bune şanse ale primei reprize.
 
OM a deţinut iniţiativa şi după pauză, atunci când ghanezul Andre Ayew a avut două bune ocazii de a deschide scorul. Golul izbăvitor a venit cu zece minute înainte de final, apărarea lui Montpellier nereuşind să respingă foarte bine o centrare din lovitură liberă a lui Benoit Cheyrou, iar mingea a ajuns la Taiwo, care a tras puternic din interiorul careului şi a păstrat trofeul la campioana Franţei.
 
A fost un meci dificil, dar ne aşteptam la aşa ceva. Acum, totul e bine. Vom sărbători în această seară şi mâine, apoi ne vom concentra pe campionat, pentru că miercuri avem meci împotriva celor de la Nice”, a declarat Didier Deschamps la finalul meciului.
 
Rene Girard, antrenorul lui Montepellier, s-a arătat dezamăgit că nu a reuşit să aducă primul trofeu al clubului după 21 de ani, dar şi-a felicitat elevii pentru efortul depus: „Din nou am primit gol din fază fixă. Ştiam că astfel de faze vor fi decisive. Însă sunt mândru de băieţi, au dat tot ce au avut mai bun”.

×
Subiecte în articol: Olympique Marseille Franta Cupa Ligii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close