Audierile de joi de la Lausanne au durat cinci ore, timp în care avocaţii românului au pledat împotriva celor cinci reprezentanţi ai lui Chelsea. Paolo Rodella, Michele Colucci, Giampaolo Monteneri, Guglielmo Verderame, Stephen Sutton şi Vaughan Lowe au fost cei în mâna cărora Mutu şi-a pus viitorul financiar.
"Au fost cinci ore de audieri intense. Decizia va fi dată săptămâna viitoare sau poate peste o lună pentru că vorbim de o temă completă şi vastă. Am cerut anularea amenzii. Dacă sunt încrezător? Nu spun nimic, vom vedea.", a precizat avocatul Paolo Rodella, anunţă Mediafax.
Procesul care se judecă la TAS reprezintă ultima cale de apel la care a putut recurge Mutu, obligat de FIFA să plătească echipei lui Roman Abramovici despăgubiri semnificative, în valoare de 17.173.990 de euro. Speranţa avocaţilor fotbalistului este că instanţa va considera ilegal faptul că gruparea l-a obligat să se supună testului antidrog şi, după aflarea rezultatului, Chelsea i-a reziliat imediat contractul de jucător.
"Sunt bine şi sper să fie şi mai bine. Acum sunt deja cinci ani de când există această poveste", a declarat după audieri Adrian Mutu potrivit sursei citate.
În primă instanţă, Mutu a fost suspendat în 2004 de Federaţia Engleză pentru o perioadă de 7 luni. Mutu a semnat cu echipa italiană Juventus chiar înainte de a căpăta din nou drept de joc, dar nu acesta este motivul pentru care Chelsea a solicitat despăgubiri. Gruparea de pe Stamford Bridge a considerat că a suferit pierderi de 13 milioane de lire sterline în urma vieţii nesportive a lui Mutu, iar Camera pentru Rezolvarea Disputelor din cadrul FIFA dând dreptate clubului. Drept urmare, Mutu a depus un memoriu la TAS, în speranţa că nu va mai trebui să plătească cele 17 milioane de euro.
Antena3.ro