Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester United şi FC Barcelona promit o finală fantastică la Roma

Manchester United şi FC Barcelona promit o finală fantastică la Roma

Manchester United şi FC Barcelona promit o finală fantastică la Roma
27 Mai 2009   •   12:09

Toate privirile microbiştilor duc în această seară la Roma, acolo unde două echipe de gladiatori, FC Barcelona şi Manchester United, sunt pregătite să ofere un spectacol demn de a intra în istorie, în finala Ligii Campionilor.

Două dintre cele mai mari nume ale fotbalului european, proaspete campioane în Anglia şi Spania, îşi intersectează drumurile pe Stadio Olimpico, unde United are ca scop să devină prima echipă în 19 ani care să îşi apere cu succes Cupa Campionilor Europeni şi prima din istorie care cucereşte de două ori Liga Campionilor la rând. După ce a cucerit La Liga şi Cupa Regelui, în această lună, Barcelona are şi ea şansa să obţină în premieră o ?triplă?. Alex Ferguson a caracterizat simplu finala: ?Are capacitatea să devină o finală fantastică!?

Ajutor din partea istoriei
Site-ul oficial al UEFA notează că Manchester United nu a pierdut niciodată o finală de Cupă europeană, în timp ce două din cele trei finale disputate de-a lungul vremii la Roma s-au terminat cu victoria englezilor. Conform lui Alex Ferguson, un nou succes în Liga Campionilor este esenţial pentru a justifica statura clubului. ?Am spus de multe ori că trebuie să ne descurcăm mai bine în Europa. Pentru a fi în panteonul echipelor mari este obligatoriu să câştigăm această cupă. Este şansa noastră să fim alături de marile echipe ale istoriei?, a spus Ferguson.

Vestea bună pentru scoţian este că Rio Ferdinand, căpitanul echipei, s-a recuperat după o accidentare şi va putea juca. Darren Fletcher lipseşte însă la United, echipă care caută să devină prima echipă după AC Milan în 1989 şi 1990 care îşi apără trofeul. ?Este interesant şi neobişnuit că nicio echipă nu şi-a apărat trofeul de la înfiinţarea Ligii Campionilor, pentru că în Cupa Campionilor Europeni acest lucru era făcut cu regularitate. Avem oportunitatea să schimbăm acest lucru şi sper că vom reuşi?, a mai spus Alex Ferguson.

Dacă managerul lui Manchester se află la finalul celui de-al 35-lea său sezon de activitate, Josep Guardiola şi-l termină abia pe primul, în care a cucerit deja două trofee. ?A fost un sezon grozav, dar încă se poate termina rău, mai avem de muncă. În fotbal lucrurile se schimbă brusc. Am fost norocos să am o echipă de jucători care sunt foarte buni tactic şi tehnic. Vrem să demonstrăm cât de buni suntem şi cât am muncit câştigând şi Liga Campionilor?, a spus tehnicianul de 38 de ani.

Probleme în defensiva Barcei
Fundaşii de bandă ai Barcelonei, Daniel Alves şi Eric Abidal, sunt suspendaţi pentru acest meci, iar Rafael Marquez se confruntă cu o accidentare la genunchi. Astfel Yaya Toure va conduce defensiva, în timp ce căpitanul Carles Puyol va juca pe partea dreapta şi Seydou Keita pe stânga, iar tânărul Sergi Busquets îl va înlocui pe Keita în compartimentul de mijloc. În acelaşi timp, Andres Iniesta şi Thierry Henry ar trebui să fie apţi după problemele medicale. ?Dacă vor fi bine, vor juca. Cred că vor fi pe teren. Aş fi vrut să am mai mulţi jucători la dispoziţie, dar asta e situaţia. Va fi o finală pe cinste?, a mai declarat Guardiola.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close