Liverpool a fost trimisă în Europa League după faza grupelor, Chelsea a fost eliminată de o echipă Inter foarte motivată, iar Arsenal a fost călcată în picioare de genialul Lionel Messi. Astfel, Manchester United trebuia să salveze onoarea fotbalului britanic. O singură dată însă întorsese rezultatul din manşa tur - în 2007, când a învins Roma cu 7-1, după 1-2 în Italia. Cu alte cinci ocazii, o înfrângere în manşa tur a prefigurat şi finalul călătoriei. Iar blestemul a lovit din nou, când Bayern a revenit şi a obţinut calificarea cu scorul general de 4-4.
Din 2003 - când echipele italiene încă erau bune la fotbal, iar Real Madrid reuşea să treacă de prima rundă eliminatorie - nu au mai fost semifinale fără britanici, iar ultimele cinci finale au avut câte o echipă din Anglia: Liverpool în 2005 şi 2007, Arsenal în 2006, Manchester United în ultimele două, una împotriva lui Chelsea (în 2008), cealaltă contra Barcelonei.
Acum, patru din cele mai puternice cinci campionate sunt reprezentate în semifinalele Ligii Campionilor, iar unii au început să cânte prohodul fotbalului englezesc, după şapte ani în care a dominat.
Este însă o concluzie pripită. În semifinale avem Bayern - Lyon şi Barcelona - Inter Milano, astfel că niciun alt campionat european nu domină competiţia, mix-ul fiind cu siguranţă pe placul lui Michel Platini, preşedintele UEFA. Diferenţa a fost făcută în două cazuri de antrenori. Nu a renăscut fotbalul italian, ci doar Inter, graţie muncii excelente depuse de Jose Mourinho. Nu fotbalul german defilează iar, ci Van Gaal, care a revitalizat măreaţa instituţie bavareză.
Antena3.ro