Antena 3 CNN Sport Fotbal extern La Liga: Cristiano Ronaldo înscrie de două ori şi egalează un record istoric

La Liga: Cristiano Ronaldo înscrie de două ori şi egalează un record istoric

La Liga: Cristiano Ronaldo înscrie de două ori şi egalează un record istoric
Foto: Intact Images/EPA
16 Mai 2011   •   13:50

Real Madrid nu a reuşit să întrerupă hegemonia Barcelonei în La Liga, dar Cristiano Ronaldo a câştigat duelul său personal cu Messi. Portughezul a înscris două goluri în victoria echipei sale cu 3-1 cu Villareal şi a ajuns la cota 38 în clasamentul golgheterilor din Spania, cu şapte mai multe decât actualul Balon de Aur. Prin aceste reuşite, starul de pe Bernabeu a egalat recordul deţinut de Telmo Zarra (Athletic Bilbao, 1950/51) şi Hugo Sanchez (Real Madrid, 1989/90) în ceea ce priveşte numărul golurilor înscrise într-un singur sezon.

La începutul sezonului nu mă aşteptam să înscriu atât de mult. Faptul că am egalat două legende ca Zarra şi Hugo Sanchez este o mare onaore pentru mine”, a declarat Cristiano Ronaldo, care poate deveni cel mai bun marcator din istoria campionatului spaniol, dacă va reuşi să puncteze şi în meciul din ultima etapă cu Almeria.

De asemenea, jucătorul portughez este lider detaşat în clasamentul pentru Gheata de Aur, unde are 76 de puncte, fiind urmat de Leo Messi (FC Barcelona, 62 de puncte) şi de tandemul Antonio Di Natale (Udinese) şi Mario Gomez (Bayern Munchen), ambii cu câte 56 de puncte.

FC Barcelona a primit cel de-al treilea trofeu consecutiv de campionă a Spaniei la finalul meciului cu Deportiva La Coruna de pe Camp Nou, încheiat cu scorul de 0-0. A fost o partidă importantă doar pentru oaspeţi, implicaţi în lupta pentru evitarea retrogradării, remiza obţinută în faţa echipei lui Guardiola menţinându-i pe galicieni cu un punct deasupra liniei care asigură supravieţuirea.

Valencia şi-a asigurat poziţia a treia, care trimite direct în grupele Ligii Campionilor, după 0-0 cu Levante, în timp ce Athletic Bilbao, Sevilla şi Atletico Madrid nu mai pot pierde prezenţa în Europa League, ca urmarea a înfrângerii lui Espanyol în faţa lui Real Zaragoza.

La retrogradare, şapte echipe sunt despărţite de numai trei puncte: Levante (45), Mallorca (44), Sociedad (44), Osasuna (44), Getafe (43), La Coruna (43) şi Zaragoza (42). Cu Hercules şi Almeria deja în Segunda Division, ultima rundă din La Liga va avea ca punct de atracţie decizia în privinţa celei de-a treia formaţii care va evolua în sezonul viitor în eşalonul secund.

Rezultate La Liga, etapa a 37-a

Almeria - Mallorca 3-1
Bilbao - Malaga 1-1
Atletico - Hercules 2-1
Barcelona - La Coruna 0-0
Getafe - Osasuna 2-0
Sevilla - Sociedad 3-1
Gijon - Santander 2-1
Valencia - Levante 0-0
Villareal - Real Madrid 1-3
Zaragoza - Espanyol 1-0

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close