Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Juventus, eliminată din optimile Europa League după 1-4 cu Fulham. Vezi echipele calificate

Juventus, eliminată din optimile Europa League după 1-4 cu Fulham. Vezi echipele calificate

Juventus, eliminată din optimile Europa League după 1-4 cu Fulham. Vezi echipele calificate
18 Mar 2010   •   21:51

Juventus este ultimul nume mare care părăseşte a doua competiţie europeană intercluburi. Cu toate că au învins pe Fulham în tur cu 3-1, italienii au sucombat în Anglia şi au cedat cu un incredibil 1-4, lăsându-le adversarilor locul în sferturile de finală. Pe lângă Fulham, Valencia, Benfica şi Standard Liege au mai obţinut accesul în sferturi.
Primele patru partide ale zilei au fost de un dramatism rar, singura partidă "liniştită" fiind cea dintre Standard şi Panathinaikos. Altfel, în celelalte trei partide răsturnările de situaţie şi golurile spectaculoase au părut ceva obişnuit.
Fulham - Juventus 4-1. În tur 1-3.
Câştigători cu 3-1 în tur, în Italia, jucătorii lui Juventus se gândeau că nu vor avea mari probleme în partida retur din Anglia. Acest lucru a părut să fie întărit de reuşita lui Trezeguet din minutul 2, dar situaţia a luat repede o întorsătură nefericită pentru italieni. Mai întâi Bobby Zamora a egalat la 1 în minutul 9, iar în minutul 27 Fabio Cannavaro a fost eliminat direct de arbitrul Bjorn Kuipers. Ungurul Zoltan Gera a mai recuperat un gol în minutul 39, iar la pauză englezii mai aveau nevoie de doar un gol pentru a reveni în meci. Şi au obţinut golul repede după pauză, când acelaşi Gera a transformat cu siguranţă o lovitură de la 11 metri.
Partida părea că se duce către prelungiri în ciuda dominării englezilor, dar Clint Dempsey a scos din joben o execuţie excelentă în minutul 82, un lob peste veteranul Chimenti care a dus scorul la 4-1. Scorul s-a păstrat până la final, iar englezii au câştigat dubla manşă cu 5-4.
Standard Liege - Panathinaikos 1-0. În tur 3-1.
Învingători în tur, la Atena, cu un incredibil 3-1, belgienii de la Standard aveau o misiune mult uşurată în manşa retur de la Liege. Mai mult, ei au reuşit să îşi îmbunătăţească încă acest avantaj prin golul lui Mbokani din minutul 45. Grecii nu au avut forţa să dea o replică pe măsură fostei echipe a lui Boloni, iar Standard obţine o calificare mult mai uşoară decât era de aşteptat.
Marseille - Benfica 1-2. În tur 1-1.
Partida de pe Stade Velodrome din Marsilia a început cu echipa gazdă în avantaj şi cu portughezii nevoiţi să marcheze cel puţin o dată. În aceste condiţii, francezii s-au limitat să joace prudent, lăsând puţine opţiuni portughezilor. Spre sfârşitul partidei, când timpul era tot mai puţin pentru Benfica, Olympique a putut să profite de spaţiile tot mai mari din apărarea adversă iar Mamadou Niang a deschis scorul în minutul 70. Norocul i-a lovit, însă, pe lusitani, iar Maxi Pereira a egalat în minutul 75, asigurând Benficăi golul de care avea atâta nevoie. Prelungirile păreau o certitudine, dar Benfica a dat lovitura în minutul 90, marcând golul decisiv pentru calificare prin Alan Kardec.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close