Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Honduras se califică la Cupa Mondială, după un final dramatic în preliminariile din CONCACAF

Honduras se califică la Cupa Mondială, după un final dramatic în preliminariile din CONCACAF

Honduras se califică la Cupa Mondială, după un final dramatic în preliminariile din CONCACAF
15 Oct 2009   •   13:30

Singura necunoscută a preliminariilor din America de Nord, Centrală şi Caraibe, înaintea ultimei etape, era cea de-a treia echipă care avea să obţină calificarea directă la Cupa Mondială din 2010. Disputa de la distanţă dintre Costa Rica şi Honduras avea să stabilească cine avea să primească ultimul bilet şi cine urma să joace barajul cu Uruguay.
Cu un handicap de două puncte în clasament, Honduras era obligată să învingă în El Salvador şi să spere la un pas greşit al reprezentativei Costa Rica în SUA. Americanii erau însă deja calificaţi, iar după trei minute nebune în prima repriză, Costa Rica conducea în SUA cu 2-0. Ruiz a înscris ambele goluri ale oaspeţilor, în minutele 21 şi 24, iar Honduras se îndrepta spre play-off, mai ales că la pauză se aflau la egalitate cu penultima clasată din grupă.
Pavon a deschis scorul pentru Honduras în minutul 64, gol ce avea să se dovedească a fi decisiv, însă mai era nevoie şi de o minune. SUA s-au trezit în cele din urmă din presingul Costa Ricăi şi au reuşit să o producă. Bradley a redus din handicap, în minutul 72, în timp ce Bornstein a egalat Costa Rica în ultimul minut de joc.
În urma acestor rezultate, Honduras a egalat Costa Rica la puncte în clasamentul grupei preliminare, dar s-a calificat pentru a doua oară în istorie la un turneu final, graţie golaverajului superior. La CM din Spania, 1982, Honduras a remizat 1-1 cu Spania şi Irlanda de Nord, şi a pierdut cu 0-1 cu Iugoslavia, ocupând ultimul loc în faza grupelor.
În cealaltă partidă a grupei, Trinidad şi Tobago şi Mexic au remizat, scor 2-2. Mexicanii aveau şi ei deja asigurate biletele pentru Africa de Sud, ocupând la final locul doi în grupă.
Clasament:
1. SUA - 20
2. Mexic - 19
3. Honduras - 16
4. Costa Rica - 16
5. El Salvador - 8
6. Trinidad şi Tobago - 6
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close