"De fiecare dată când se întâmplă aşa ceva, îmi sună telefonul. Chiar nu înţeleg de ce responsabilii din fotbal nu dau dovadă de mai multă inspiraţie. Nu cred că pauzele provocate de analizarea probei video strică jocul. De fapt, cred că, din contră, este sporit spectacolul sportiv, când toţi ochii din stadion sunt aţintiţi într-un singur loc.", a declarat Stuart Cummings, conducătorul departamentului care se ocupă de oficierea meciurilor din Liga Engleză de Rugby, pentru Telegraph.
Spre deosebire de rugby, unde arbitrii din teren pot recurge la proba video, apelând la un arbitru desemnat tocmai în acest scop, tenisul a adoptat o altă modalitate. Sistemul Eagle Eye a făcut, deja, carieră la turneele de Grand Slam, şi poate fi invocat de câte ori doresc jucătorii în timpul unui meci pentru a se stabili cu exactitate unde a căzut o minge. Menţiunea este că, după un număr de astfel de cereri nejustificate, jucătorii îşi pierd acel drept.
Un sistem video a fost introdus şi în fotbalul american, sport în care toate fazele controversate sunt judecate după ce sunt revăzute pe un ecran special. Astfel, mereu decizia luată este cea corectă.
FIFA a refuzat de fiecare dată să adopte un sistem care să permită schimbarea unor decizii ale arbitrilor după vizionarea probei video, în ciuda presiunilor constante ale oamenilor din fotbal. Singura măsură menită să îmbunătăţească deciziile brigăzilor a fost luată de UEFA, care a testat cu oarecare succes indroducerea arbitrilor de careu la meciurile din Europa League.
Antena3.ro