Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Harry Kewell este bolnav de hepatită, dar continuă să joace

Harry Kewell este bolnav de hepatită, dar continuă să joace

Harry Kewell este bolnav de hepatită, dar continuă să joace
30 Oct 2008   •   17:02

Internaţionalul australian Harry Kewell a făcut parte din lotul echipei Galatasaray pe care Steaua Bucureşti a reuşit să o elimine din Liga Campionilor, însă puţini sunt cei care ştiau că atacantul suferă de hepatită autoimună de mai mulţi ani. Agentul jucătorului, Bernie Madic, spune însă că această maladie nu îl va împiedica pe jucător să evolueze la cel mai înalt nivel până la finalul carierei.
Vestea despre afecţiunea lui Kewell a apărut săptămâna trecută în presa turcă, după un control antidoping efectuat la finalul meciului cu Olympiakos Pireu, din Cupa UEFA. Starea sănătăţii lui Kewell era cunoscută, însă, de către Federaţia australiană de fotbal, FIFA şi de cluburile la care acesta a evoluat, inclusiv Galatasarary.
Informaţia a fost însă ţinută departe de presă pentru că boala nu este contagioasă şi nu reprezintă un pericol penmtru coechipierii său. Potrivit presei de pe malul Bosforului, Kewell (30 ani) are nevoie de o doză zilnică de prednison (un steroid) pentru a se trata de hepatită. ?Când oamenii aud cuvântul hepatită, trag imediat concluzii... Este la fel ca în cazul cuiva care suferă de astm, diabet sau altă boală. Trăieşte cu ea. Harry va putea juca la cel mai înalt nivel încă mulţi ani de acum înainte şi nu caută scuze?, a declarat Madic, citat de Agerpres.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti Galatasaray Istanbul
Parteneri
x close