Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Frederic Kanoute, amendat pentru că şi-a arătat compasiunea pentru palestinieni într-un meci din Cupa Spaniei

Frederic Kanoute, amendat pentru că şi-a arătat compasiunea pentru palestinieni într-un meci din Cupa Spaniei

Frederic Kanoute, amendat pentru că şi-a arătat compasiunea pentru palestinieni într-un meci din Cupa Spaniei
10 Ian 2009   •   13:33

Atacantul Kanoute al echipei iberice FC Sevilla a fost amendat vineri cu o sumă care nu a fost făcută publică de către Comitetul de Competiţii al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF). Motivul invocat de către comitet a fost acela că fotbalistul, de religie musulmană, a afişat un tricou cu mesajul "Palestina", scris în mai multe limbi, după ce a înscris un gol în partida de Cupa Spaniei împotriva lui Deportivo la Coruna.
Chiar dacă suma exactă pe care va trebui să o plătească atacantul nu este cunoscută, Mediafax anunţă că aceasta s-ar putea ridica la două sau trei mii de euro.
Meciul pe care FC Sevilla l-a jucat împotriva "Superdepor" a avut loc miercuri şi s-a terminat cu scorul de 2-1 pentru gazdele din Sevilla. În minutul 40, când Kanoute a marcat, el şi-a scos tricoul şi s-a văzut mesajul prim care el susţinea victimele palestiniene ale atacului statului Israel din Fâşia Gaza.
Deşi arbitrul partidei i-a arătat cartonaşul galben jucătorului, Comisia a considerat că decizia nu a fost suficientă, gestul lui Kanoute fiind o abatere gravă de la regulament.
"A fost un lucru pe care am simţit că trebuie să-l fac. Toată lumea ar trebui să se simtă puţin responsabilă în cazul în care se înfăptuieşte o nedreptate aşa de mare. Sunt sută la sută responsabil pentru ceea ce am făcut şi pentru pedeapsa pe care o voi primi", a declarat atacantul de 31 de ani.
Aceasta nu este prima luare de atitudine a jucătorului din Mali, care a mai făcut acte umanitare , printre care se numără ajutorarea orfanilor din ţara sa de origine si salvarea de la desfiiţare a unei moschei din Sevilla, printr-o donaţie de 500.000 de euro.
Gestul atacantului vine ca răspuns la ofensiva pe care Israelul a lansat-o pe 27 decembrie împotriva organizaţiei care controlează Fâşia Gaza, Hamas. Ofensiva aeriană a fost urmată de acţiuni terestre, care au curmat 785 de vieţi din populaţia palestiniană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Sevilla Cupa Spaniei
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close