Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Franţa şi Italia ar putea găzdui primul EURO cu 24 de ţări participante

Franţa şi Italia ar putea găzdui primul EURO cu 24 de ţări participante

Franţa şi Italia ar putea găzdui primul EURO cu 24 de ţări participante
29 Oct 2008   •   16:00

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a deconspirat recent planurile sale de a creşte numărul de participante la Campionatul European din 2016, de la 16 echipe la 24. Prima ediţie a "europenelor" sub noul format se va desfăşura probabil în Franţa şi Italia, conform publicaţiei italiene ?La Repubblica?.
Planul forului european, este ca în fiecare ţară dintre cele două organizatoare, să fie câte 5 stadioane moderne care să găzduiască meciurile din grupe, urmând ca finala să se dispute în Roma sau Paris.
O problemă ar fi stadioanele din Italia, ţară care se grăbeşte să refacă infrastructura arenelor, mai multe cluburi demarând deja lucrările de modernizare.
Italia a pierdut recent dreptul de a organiza EURO 2012 din cauza acestor probleme, dar şi din cauza violenţei şi huliganismului ce au loc cu ocazia partidelor de fotbal din această ţară.
Şeful UEFA crede că ar fi o idee bună să mărească numărul competitoarelor, pentru ca întregul continent să se bucure de fotbal, ţarile mari în egală măsură cu cele mici. ?Anul trecut, la Congresul UEFA de la Dusseldorf, câteva asociaţii naţionale au lansat această idee. La început am fost sceptic, recunosc, dar după Euro 2008, m-am convins că ar fi o idee bună să permitem mai multor suporteri de pe întreg continentul să se bucure de atmosfera şi entuziasmul acestui eveniment?, a menţionat francezul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michel Platini UEFA
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close