Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fiorentina s-a calificat cu emoţii în grupele Ligii Campionilor. Arsenal a defilat

Fiorentina s-a calificat cu emoţii în grupele Ligii Campionilor. Arsenal a defilat

Fiorentina s-a calificat cu emoţii în grupele Ligii Campionilor. Arsenal a defilat
27 Aug 2009   •   00:49

ACF Fiorentina, la care Adrian Mutu a fost titular până în minutul 72, a reuşit să se califice în grupele Ligii Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv, revenind pe tabela de marcaj la 1-1 cu Sporting şi impunându-se graţie golurilor înscrise în deplasare, la Lisabona.

După rezultatul de 2-2 din Portugalia, Sporting ştia că trebuie să înscrie în Italia pentru a progresa. Joao Moutinho a îndeplinit misiunea portughezilor cu zece minute înainte de pauză, când a executat o lovitură liberă, însă introducerea lui Stevan Jovetic la pauză a schimbat jocul Fiorentinei. Internaţionalul muntenegrean a egalat la scurt timp după ce a început repriza secundă şi echipa Viola a reuşit să menţină avantajul minim până la final, pregătindu-se acum de grupele Ligii.

Tot pe ruta echipelor non-campioane, Arsenal a avut o misiune mult mai facilă cu Celtic Glasgow. Pentru al treilea sezon la rând, formaţia britanică a trecut prin focurile preliminariilor, învingând Celtic cu 3-1 la Londra şi câştigând cu scorul general de 5-1, asigurându-şi a 12-a prezenţă consecutivă în elita europeană.

Trupa lui Arsene Wenger avea deja un picior în grupe după victoria clară de la Glasgow şi a avut grijă să nu lase loc de minuni, Eduardo, Emmanuel Eboue şi Andrei Arşavin punctând la retur. Celtic a înscris pe final un gol de onoare prin Massimo Donati, iar acum va trebui să se concentreze pe parcursul în Europa League.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close