Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Diego Milito împlineşte visul lui Inter Milano. Chivu & Co au câştigat Liga Campionilor

Diego Milito împlineşte visul lui Inter Milano. Chivu & Co au câştigat Liga Campionilor

Diego Milito împlineşte visul lui Inter Milano. Chivu & Co au câştigat Liga Campionilor
22 Mai 2010   •   23:39

Blestemul italienilor a luat sfârşit, iar visul lui Inter din era modernă a fotbalului s-a împlinit. După ce Juventus a pierdut precedentele două finale europene împotriva unor echipe germane, Internazionale Milano a dispus de Bayern Munchen cu 2-0 şi a câştigat al treilea trofeu din istorie. Cu Jose Mourinho pe banca tehnică, Inter a cucerit însă în premieră Liga Campionilor şi a devenit prima echipă italiană care reuşeşte tripla: Ligă-cupă-campionat.

În acelaşi timp, tehnicianul portughez a devenit al treilea om care a ridicat trofeul Ligii Campionilor cu două echipe diferite, după Ernst Happel şi Ottmar Hitzfeld. Totodată, Jose Mourinho şi-a învins profesorul, după ce Louis Van Gaal a fost cel care i-a acordat încrederea de a conduce FC Barcelona în meciurile amicale şi în Cupa Cataluniei. "Van Gaal este o persoană foarte încrezătoare şi într-un moment în care un antrenor ca mine era tânăr, a fost foarte important. Mi-a dat încredere să antrenez echipa pe teren. În meciurile amicale, în Cupa Cataluniei, mi-a oferit responsabilitatea de a fi antrenor", spunea Mourinho înaintea partidei.

Vezi golurile partidei

Bayern a început bine meciul şi l-a dominat în bună parte. În minutul opt, Arjen Robben a făcut prima trecere în viteză pe lângă Cristi Chivu, apoi pe lângă Samuel, însă centrarea pe colţul scurt a fost reluată imprecis de Olic. Opt minute mai târziu se înregistrează şi prima ocazie a lui Inter. Sneijder a executat o lovitură liber, care a fost deviată cu capul de Altintop, însă Butt a respins.

În minutul 23, Chivu a fost din nou depăşit clar de Robben, iar în minutul 30 a văzut, destul de uşor, şi cartonaşul galben pentru o intrare asupra olandezului. Contrar cursului jocului, Inter a deschis scorul prin Diego Milito în minutul 35. Julio Cesar a degajat un balon până la argentinian, care după un un-doi cu Sneijder a finalizat cu siguranţă. În minutul 43, Milito vrea să îi întoarcă serviciul olandezului, însă şutul lui Sneijder, rămas singur cu poarta, îl ia la ţintă pe Butt.

Repriza a doua o prinde pe Inter nepregătită în primele 30 de secunde, iar Julio Cesar este forţat să intervină cu picioarele pentru a salva în faţa lui Mueller. Italienii s-au trezit rapid şi un minut mai târziu au plecat pe contraatac, pentru ca şutul plasat al lui Pandev să fie scos de la vinclu de Butt.

Robben a încercat să ia partida pe cont propriu şi şi-a trecut în cont singurele ocazii ale lui Bayern din prima parte a mitanului secund, iar în minutul 62 a scos o lovitură liberă periculoasă după ce a fost făcut sandviş de Chivu şi Pandev. Tot el a executat lovitura liberă în forţă, mingea a ajuns la Mueller, al cărui şut de la 10 metri a fost blocat in extremis de Cambiasso. Tot Robben şutează la vinclu, pentru ca Cesar să respingă acrobatic în minutul 66.

Două minute mai târziu, Chivu i-a lăsat locul lui Dejan Stankovic, pentru ca după alte două minute Inter să îşi mărească avantajul. Acelaşi Milito s-a aflat la finalizare după un contraatac lansat de Eto'o. Argentinianul l-a întors de două ori pe Van Buyten şi l-a învins fără probleme pe Butt, înscriind al 30-lea gol al său în acest sezon şi stabilind scorul final.

Au evoluat echipele:
Bayern Munchen: 22. Butt - 21. Lahm, 5. Van Buyten, 6. Demichelis, 28. Badstuber - 10. Robben, 17. Van Bommel, 31. Schweinsteiger, 8. Hamit Altintop (18. Klose '63) - 25. Muller, 11. Olici (33. Gomez '74). Antrenor: Louis van Gaal.

Internazionale Milano: 12. Julio Cesar - 13. Maicon, 6. Lucio, 25. Samuel, 26. Chivu (5. Stankovici '68) - 4. Zanetti, 19. Cambiasso - 9. Eto'o, 10. Sneijder, 27. Pandev (11. Muntari '79) - 22. D. Milito (23. Materazzi '90+2). Antrenor: Jose Mourinho.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close