Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Conducerea Cataniei: Am făcut totul pentru Dică, dar renunţăm şi îl lăsăm să plece

Conducerea Cataniei: Am făcut totul pentru Dică, dar renunţăm şi îl lăsăm să plece

Conducerea Cataniei: Am făcut totul pentru Dică, dar renunţăm şi îl lăsăm să plece
13 Feb 2009   •   19:26

Aventura italiană pare tot mai aproape de final pentru Nicolae Dică, după ce conducătorii clubului au renunţat să încerce să-i faciliteze acomodarea în "Cizmă". Antonino Pulvirenti, preşedintele Cataniei, a declarat că gruparea italiană a făcut tot ce se putea pentru a-l ajuta pe Dică, dar se vede nevoit să renunţe şi să deschidă căile de negociere pentru a-l vinde pe jucător la orice club oferă o sumă acceptabilă.
"Am încercat în orice mod să facilităm acomodarea lui Dică la echipă. Iniţial, a fost declarat de mulţi unul dintre cele mai bune transferuri din perioada de vară, dar se pare că acum trebuie să renunţăm. Cu siguranţă nu conducerea este responsabilă pentru acest eşec, care a încercat toate căile posibile pentru ca acest transfer să fie unul reuşit. L-am adus şi l-am tratat ca un jucător important, ceea ce pentru noi a fost şi va rămâne. Jucătorul spune că nu vrea să facă turism la această formaţie, să ne comunice atunci ce doreşte să facă. Noi nu avem ce să ne reproşăm. Să îşi facă un examen de conştiinţă, o autocritică sănătoasă şi să ne explice ce s-a întâmplat cu adevărat.", a declarat Pulvirenti, conform Mediafax.
Oficialul clubului din Catania a fost deranjat de declaraţia atacantului piteştean, care spusese că nu a venit în Italia pentru a face turism şi că vrea să plece undeva unde să joace. Dică a pierdut contactul cu echipa naţională de curând, Victor Piţurcă renunţând la a-l mai convoca în condiţiile în care jucătorul se afla meci de meci pe banca de rezerve la Catania. Şi antrenorul echipei, Walter Zenga, a vrut să în vadă pe fostul său elev de la Steaua reuşind în Italia, dar lipsa de determinare la antrenamente şi din timpul meciurilor l-au determinat să nu îl mai folosească deloc e atacantul român.
Puvirenti găsise o soluţie pentru Dică în această iarnă, meţionează sursa citată, Catania înţelegându-se cu o grupare din campionatul Turciei pentru un împrumut până în vară, cu drept de cumpărare. Dică, însă, nu a fost de acord:
"Am găsit chiar o echipă disponibilă să-l transfere pe Dică, în Turcia: cluburile ajunseseră la un acord pentru un împrumut, cu drept de transfer definitiv. Dică nu a dorit să accepte acest transfer din motive pe care nu le cunosc. Să ne spună atunci el ce doreşte să facă. O revenire în echipă este extrem de dificilă dat fiind faptul că Zenga a încercat deja în toate modurile să-l aducă în mediul său favorit. Acum nu ne putem aştepta decât la găsirea unei soluţii de transfer, care este convenabilă pentru ambele părţi", a conchis preşedintele Cataniei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolae Dica Catania Walter Zenga FC Steaua
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close