Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea a câştigat Supercupa Angliei, după 4-1 la penalty-uri cu Manchester United

Chelsea a câştigat Supercupa Angliei, după 4-1 la penalty-uri cu Manchester United

Chelsea a câştigat Supercupa Angliei, după 4-1 la penalty-uri cu Manchester United
09 Aug 2009   •   19:50


Chelsea Londra a trecut peste şocul primirii unui gol egalizator în prelungirile partidei cu Manchester United şi s-a impus la penalty-uri cu 4-1, câştigând Supercupa Angliei, pe Wembley.

Câştigătoare a Cupei Angliei, Chelsea părea să obţină trofeul în cele 90 de minute regulamentare, după ce Ricardo Carvalho şi, cu scandal, Frank Lampard au înscris în repriza a doua şi au întors rezultatul de 1-0 stabilit de Nani. Dar Wayne Rooney a punctat şi el pentru campioana Angliei în prelungiri şi a trimis meciul la penalty-uri, unde Chelsea s-a impus, graţie ratărilor lui Ryan Giggs şi Patrice Evra.

Nani a deschis scorul cu un şut de la distanţă şi cu ajutorul lui Petr Cech, în minutul 10. United a continuat apoi să contraatace periculos, Park Ji-Sung şi Dimitar Berbatov trecând pe lângă 2-0. Elevii lui Carlo Ancelotti au ţinut totuşi Manchester United la respect şi au reuşit să egaleze în minutul 52. Carvalho a profitat de o greşeală a portarului Foster, care s-a lovit de Didier Drogba, şi a plonjat pentru a înscrie cu capul în poarta goală după centrarea lui Florent Malouda.

Chelsea a preluat apoi conducerea într-un mod discutabil, Lampard înscriind de la marginea careului după un contraatac rapid în minutul 71. Manchester United a protestat însă că jocul nu a fost oprit după ce Michael Ballack l-a faultat pe Patrice Evra la faza precedentă. United a egalat în minutele de prelungire, după ce Rooney a primit o pasă de la Giggs şi l-a învins cu calm pe Cech.

La loviturile de departajare, Chelsea şi-a luat revanşa după ce a pierdut finala Ligii Campionilor în 2008 la penalty-uri, tot în faţa celor de la Manchester United. Şuturile lui Ryan Giggs şi Patrice Evra au fost parate de portarul Petr Cech.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chelsea Londra Manchester United
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close